Reizen zonder John

€ 15,00

Niet in voorraad

Altijd al was Amerika een ‘geheime liefde’ voor Geert Mak (1946). Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met een nieuwe blik kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf.


Geert Mak – gevierd en geliefd chroniqueur van Amsterdam (De engel van Amsterdam, Een kleine geschiedenis van Amsterdam) van Nederland (Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader), en van Europa (In Europa, De hond van Tišma) – deelt zijn liefde voor en kennis over Amerika met ons in zijn nieuwste boek Reizen zonder John – Op zoek naar Amerika.


Hij volgt daarin het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis, precies vijftig jaar later.In Reizen zonder John volgt Mak de Amerikaanse geschiedenis op een vergelijkbare wijze als de Europese geschiedenis in In Europa: een combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzoekt hij, al kijkend en pratend met wie hij maar ontmoet, Amerika de afgelopen halve eeuw veranderd is. Zijn de dromen van toen nog de dromen van nu? Is Amerika nog ‘ht beloofde land’? En wat bindt Amerika en Europa nog?

Auteur Geert Mak
Publicatiedatum 15 mei 2012
Subtitel op zoek naar Amerika
ISBN 9789045021614
Druk 2
Hoogte 231 mm
Breedte 149 mm
Dikte 47 mm
Imprint Atlas Contact
Uitgever Atlas-Contact
Publicatie status Verschenen of in herdruk
Soort aanbieding Nee

Artikelen 1 tot 3 van 4 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende pagina
 1. Reactie op Reizen zonder John ineke albers 15-09-13
  Geef hier uw beoordeling

  Wat kan Mak heerlijk vertellen en schrijven. Hij neemt je mee op reis door Amerika. Hij maakt 50 jaar later, de reis die John Steinbeck maakte in 1960. De reis begint in Sag Harbor, dwars door het noorden van de VS tot San Fransico, terug via Texas en New Orleans. Mak vertelt de geschiedenis van Amerika, van de kolonisten, over de Onafhankelijkheidsverkalring van het Wilde Westen, over de oorlogen waarin Amerika verwikkeld was en is. WOII, Vietnam, Irak en Afghanistan. Over de opkomst en de neergang van de autoindustrie in Detroit. De opkomst van de megakerken. Over de verschrikkelijke orkaan Katharina in New Orleans en de gevolgen ervan. Geeft veel achtergrondinformatie over het politieke systeem en de financiele situatie van Amerika. Hij praat met heel veel gewone burgers krijgt zo mooie verhalen te horen hoe de Amerikanen denken en waar ze voor staan.  Beschrijft het landschap, dorpen en steden alsof je er midden in zit. Heel bijzonder. Het is ook het verhaal van John Steinbeck die in 1960 dezelfde reis maakt met Charley zijn hond. Over zijn vrouw Elaine, zijn politieke voorkeur. Steinbeck blijkt grote delen van Travel with Charley gewoon verzonnen te hebben. Al met al een geweldig boek om te lezen heb er veel van opgestoken. Het is ook een prachtig reisverhaal en nog veel meer. Het boek is terecht genomineerd voor de NS Publieksprijs 2013.

 2. Reactie op Reizen zonder John Marcella Duives 19-12-12
  Geef hier uw beoordeling

  Weer een goed boek van Geert Mak, wel met af en toe wat minder leuke stukken. Heb eerst het boek van John Steinbeck gelezen (Reizen met Charly) en daarna deze van Geert Mak wat het erg leuk maakt! Zeker om de tijd waarin het geschreven is van Steinbeck (begin jaren 60) te vergelijken met het reisverslag (heden) van Geert Mak! Het boek van Steinbeck hebben we gelezen met de leesclub en was echt een verrassend leuk boek!

 3. Reactie op Reizen zonder John Peter Verstraten 14-11-12
  Geef hier uw beoordeling

  Dit boek bestaat eigenlijk uit 2 verhalen, enerzijds Geert Mak die de reis van zijn groter Inspirator voor 'In Europa'nadoet. Zelf ben ik geen Steinbeck-fan, kende alleen de naam en nooit iets van hem gelezen. In dat geval komen de stukken over John Steinbeck je al gauw de neus uit.Anderzijds bevat het boek ook het vertrouwde historische onderzoek van Geert Mak waar ik wel een groot fan van ben. Veel interessante feiten en anekdotes die zeker tijdens de verkiezingstijd van de afgelopen weken een mooie aanvulling was om de Amerikaanse samenleving beter te begrijpen.  

Artikelen 1 tot 3 van 4 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. Volgende pagina

Deel uw ervaring met anderen

U werkt aan beoordeling: Reizen zonder John

Hoe waardeert u dit product?*
  1 2 3 4 5
Geef hier uw beoordeling