En dan nog iets

€ 12,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Het vervolg op de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding En dan nog iets is meer dan de titel doet vermoeden. De opvolger van Taal is zeg maar echt mijn ding (2009) staat weer vol met onnuttige, maar toch amusante analyses van ons taalgebruik. Dit is geen postscriptum maar een update. Wat is het verschil tussen leuk en leuk-leuk? Wat zijn de fijnere nuances van nazi-Duits en porno-Duits? Wat is nouveau kak? Paulien Cornelisse (1976) is theatermaakster en columniste. Dit seizoen gaat haar avondvullende voorstelling Hallo Aarde in reprise. Van Taal is zeg maar echt mijn ding zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht. In 2010 won ze de Tollens-prijs voor deze 'opvallende literaire prestatie'. In hetzelfde jaar kreeg ze ook de Neerlands Hoop, voor haar cabaretwerk.
Auteur Paulien Cornelisse
Uitleverdatum 11 jan. 2017
Publicatiedatum 23 feb. 2012
ISBN 9789025438036
Druk 1
Uitvoering Paperback
Hoogte 180 mm
Breedte 114 mm
Dikte 21 mm
Imprint Contact
Uitgever Atlas-Contact
Publicatie status Verschenen of in herdruk
Soort aanbieding Nee

Onderdelen 1 tot 3 van totaal 11

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. Next Page
 1. Reactie op En dan nog iets Petra Waarden 16-04-2013
  Geef hier uw beoordeling

  Het vervolg op 'Taal is zeg maar echt mijn ding' is net zo vermakelijk als het eerste deel. Het tweede deel sluit misschien net wat sterker aan op de maatschappij (en de taal) van nu. Maar dat is niet zo gek, deze is nieuwer natuurlijk.Vergelijkbaar met het eerste deel zijn de columns leuk(er) los te lezen en zou het niet misstaan op de wc's om iedereen een inzicht in de Nederlandse taal te bieden. Na het lezen van meerdere meningen van Cornelisse, zie ik ondertussen ook overeenkomsten tussen verschillende gekke dingetjes in onze taal, de herkenning blijft toch het leukst! Waarschuwing: ben je gehecht aan alle gekke dingen van het Nederlands en wordt je hier liever niet op gewezen? Dan moet je dit boek maar laten liggen, haha! Ben ook zeer benieuwd hoe dit boek wordt gewaardeerd over zo'n 20 jaar.

 2. Reactie op En dan nog iets Marcel Vis 28-01-2013
  Geef hier uw beoordeling

  In navolging van "Taal is echt mijn ding" wilde ik ook deze niet overslaan en zoals verwacht zijn dit ook korte stukjes over de kleine juweeltjes in onze taal, maar ook hoe je over sommige woorden/uitspraken kan denken.

 3. Reactie op En dan nog iets Johannes Wessels 20-12-2012
  Geef hier uw beoordeling

   Vrolijk, speels, humorvol. En lekker eigenzinnig. Paulien Cornelisse weet hoe ze een anekdote moet vertellen. En ze  houdt van de Nederlandse taal en bovenal hoe mensen die taal elke dag bewust en onbewust gebruiken. Vooral in dat onbewuste taalgebruik is zij geïnteresseerd, en daar kan ze heerlijk over fantaseren en schrijven. Pakkend, concreet en vervolgens een draai geven. Haar boekje trapt de tijdgeest, en dan vooral de taalgeest daarbinnen, weer precies op zijn staart(of is het haar staart?). Haar observaties heb ik met groot plezier gelezen.Cornelisse heeft duidelijk nagedacht over haar werkwijze. Ze probeert haar taalobservaties te plaatsen in de veranderingen in de tijd, en dat maakt deze tot interessant studieobject over een tiental jaren. Dan is de taal al weer verder ontwikkeld en zijn bepaalde nu actuele en treffende uitdrukkingen volkomen achterhaald geworden. Eigenlijk richt Cornelisse een monumentje op voor onze gesproken taal anno 2012.

Onderdelen 1 tot 3 van totaal 11

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. Next Page

Deel uw ervaring met anderen

U werkt aan beoordeling: En dan nog iets

Hoe waardeert u dit product?*
  1 2 3 4 5
Geef hier uw beoordeling
De reCaptha is verplicht
U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

Taal is zeg maar echt mijn ding en dan nog iets Taal is zeg maar echt mijn ding en dan nog iets

€ 15,00