€ 19,95

Uit voorraad

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong. In 2004 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen, vlak daarna werd hij schuldig bevonden aan het gebruik van doping en werd hij voor jaren geschorst.

Zijn jarenlange dopinggebruik heeft Hamilton altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het 'wondermiddel' epo midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken.

Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die epo faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen - onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari - en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

http://www.linkeroeveruitgevers.be/boeken/p/detail/de-wielermaffia

Auteur Tyler Hamilton, Daniel Coyle
Publicatiedatum 22 nov. 2012
Subtitel het onthullende verhaal over doping in het Armstrong-tijdperk
ISBN 9789057204807
Druk 1
Hoogte 215 mm
Breedte 137 mm
Dikte 28 mm
Imprint Linkeroever
Pagina's 320
Uitgever Linkeroever Uitgevers NV
Publicatie status Verschenen of in herdruk
Soort aanbieding Nee

1 Artikel(en)

per pagina
  1. Reactie op De wielermaffia Editors Choice (wisselende schrijver) 15-06-2013

    Ben je benieuwd welke boeken mensen uit het boekenvak aanraden? Volg dan onze wekelijkse Editors Choice. Deze week vertelt Dieke de Boer, redactieassistent bij Ambo over De Wielermaffia. "Op dit moment is het favoriete boek op mijn boekenplank De wielermaffia: het verhaal van wielrenner Tyler Hamilton, opgetekend door journalist Daniel Coyle. Hamilton was professioneel renner in het zogenoemde ‘Armstrong-tijdperk’ en werd in 2004 schuldig bevonden aan dopinggebruik. In dit boek doet hij zijn hele verhaal, van A tot Z.Hamilton vertelt over de lange weg naar de top, het afzien tot je bloed proeft, het eeuwige uithongeren, de witte zakjes in de koelkasten, het telkens net iets tekort komen en de lage drempel uiteindelijk zelf een shot epo te nemen. Waar je verwacht een hekel te krijgen aan de hele wielerwereld, gebeurt bij lezen van dit boek eerder het tegenovergestelde. Hamilton legt helder uit dat doping er in die jaren bij hoorde om voorin mee te kunnen doen. Als wielrenner wachtte je op het moment dat je coach je benaderde om epo te gebruiken, omdat hij daarmee een blijk van vertrouwen gaf en je vanaf dan echt mee kon doen om de knikkers. Alles moest optimaal zijn: je materiaal, je begeleiding en ja, dan dus ook je hematocrietwaarde. Als het moment dan daar was en je eindelijk een koers won, was er geen weg meer terug.Voor Hamilton is De wielermaffia een verlossing van zijn eeuwig knagende schuldgevoel; voor jou is het een gouden inkijkje in de dopingkeuken".®Dieke de Boer

1 Artikel(en)

per pagina

Deel uw ervaring met anderen

U werkt aan beoordeling: De wielermaffia

Hoe waardeert u dit product?*
  1 2 3 4 5
Geef hier uw beoordeling
De reCaptha is verplicht