Veelgestelde vragen

1. Bestellen

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
Dit kan verschillen per bestelling. Normaliter worden de boeken binnen 2-3 werkdagen geleverd.

Ik heb een product besteld en zou dat al in huis moeten hebben, maar ik heb nog niets ontvangen.
Controleer allereerst de volgende zaken:

  1. Sommige producten zijn tijdelijk niet leverbaar. Indien dat het geval is, wordt dat vermeld bij de productinformatie op de webshop.
  2. De webshop levert alleen producten uit nadat de betaling succesvol is ontvangen. Als je betaling gelukt is, heb je hierover een bevestiging per e-mail ontvangen.

Indien bovenstaande punten niet van toepassing zijn, neem dan contact op met onze klantenservice.

Moet ik een account aanmaken om te bestellen in de online boekwinkel?
Nee, je hoeft geen account aan te maken om te kunnen bestellen. Ook zonder in te loggen kun je een bestelling plaatsen. Met een account gaat bestellen en betalen in de toekomst wel sneller en makkelijker! Bovendien kun je je bestelling volgen als je een account hebt.

Zijn de prijzen op de site met of zonder btw?
Alle prijzen van alle producten op Boekenwereld.com zijn inclusief btw.

Worden er extra kosten in rekening gebracht bij mijn bestelling?
Er worden geen extra kosten berekend bij je bestelling. Louter de verzend- en servicekosten voor achteraf betalen worden berekend en zijn zichtbaar op de gegevenspagina voordat je je bestelling plaatst. Deze verzendkosten bedragen €1,95 voor alle verzendingen.

 

2. Betalen

Betaal ik veilig bij deze webshop?

Ja, Boekenwereld.com werkt samen met DocData om de betalingen veilig te laten verlopen.

Kan ik achteraf betalen?

Ja, bij een betaling middels Afterpay kan je achteraf betalen.

 

3. Ruilen/retourneren

Kan ik een bestelling zonder kosten retourneren?
Je kan alle bij Boekenwereld.com gekochte artikelen zonder opgave van redenen retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Het artikel wordt alleen retour geaccepteerd als het in de originele staat en indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking wordt teruggestuurd. Daarom adviseren wij je om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren. Wanneer je binnen 14 dagen na ontvangst van de artikelen gebruik maakt van het retourrecht, wordt de koopovereenkomst nietig en worden de reeds gedane betalingen na de terugname van de geleverde artikelen binnen 14 dagen terugbetaald. Deze termijn start op het moment dat je het artikel terugstuurt, of aangeeft terug te gaan sturen. Mocht je gebruik willen maken van het recht op herroeping, maak dan gebruik van het Europees modelformulier voor herroepingsrecht, welke je hier kunt vinden.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Boekenwereld.com niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.

Het retouradres is:
KCC VBK Media
t.n.v. Boekenwereld.com
Postbus 13288
3507 LG Utrecht

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor eigen rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

4. Overige vragen

Ik kan het product van mijn keuze niet meer vinden in deze online boekwinkel?
Als je het product van jouw keuze niet meer in de webshop ziet staan, en je deze ook niet kunt vinden middels de zoekmachine, kan het zijn dat het product definitief is uitverkocht. Wanneer een product definitief uitverkocht is, wordt deze verwijderd uit ons assortiment.

Bent u niet tevreden met de afhandeling van uw klacht?
Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl).

 

5. Staat jouw vraag hier niet bij?

Mocht je vraag niet beantwoord zijn dan verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice. Wij zijn telefonisch te bereiken op 088 800 2050 of schriftelijk door een e-mail te sturen naar klantenservice@boekenwereld.com.