Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048505913_front_cover
1 / 1

LUP Dissertaties - Induction and analysis of antigen-specific T cell responses in melonoma patients and animal models (E-book)

A. Bins | Engels | 148 pagina's
€ 22,25

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Proefschrift over de ontwikkeling van een nieuwe kanker vaccinatie methode

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd duidelijk dat in patiënten met bepaalde soorten kanker, spontane activatie van het afweersysteem soms leidt tot genezing. Het concept van immunotherapie bij melanoompatiënten is gebaseerd op dat inzicht: de bedoeling is de T-cellen van het afweersysteem gericht tegen de kanker te stimuleren, zodat deze kunnen bijdragen aan het opruimen van kankercellen. Maar de methoden voor het gericht aanwakkeren van T-celimmuniteit (T-celvaccinatie) staan nog in de kinderschoenen en werken tot nu toe alleen in kleine proefdieren (muizen). Bovendien is duidelijk geworden dat veel kankers over een trukendoos beschikken om aanvallen van T-cellen te ontwijken.

In dit proefschrift wordt een nieuwe experimentele vaccinatiemethode geintroduceerd, waarbij een (tumorspecifiek) DNA-vaccin met een tattoo-apparaat in de huid wordt geïnjecteerd. In vergelijking met andere experimentele vaccinatiemethoden, is de T-celinductie na tattoo-DNA-vaccinatie erg sterk. Zo kunnen met deze methode niet alleen in muizen, maar ook grote proefdieren (apen) succesvol T-cellen opgewekt worden. Toekomstige testen in melanoompatiënten moeten uitwijzen of ook mensen met DNA-tattooing efficiënt tegen kanker gevaccineerd kunnen worden.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)A. Bins
  • UitgeverijUniversiteit Leiden hodn Leiden Universi
  • ImprintLeiden University Press

Reviews

Induction and analysis of antigen-specific T cell responses in melonoma patients and animal models (E-book)
Schrijf als eerste een review!