Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Tot hier en niet verder (E-book)

een leven in woorden

Adriaan Bontebal | Nederlands | 170 pagina's
3,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Adriaan Bontebal was een Haags fenomeen, maar hij kreeg in de jaren negentig ook landelijk steeds meer bekendheid - door zijn rauwe straatpoëzie, zijn heel korte verhalen en zijn blog. Door een gruwelijk motorongeluk ging Bontebal sinds 1975 met een houten been door het leven, een gegeven waarover hijzelf de grootste grappen maakte. (Dossier Adriaan Bontebal, Koninklijke Bibliotheek)

Met de dood van Adriaan Bontebal is de Nederlandse literatuur een hoop rocknroll armer. (TZUM literaire weblog)

Ik vind z'n boekje Een goot met uitzicht zo goed dat ik niet eens flauwe grappen ga maken over 's schrijvers naam (al heb ik er een paar schitterende in m'n hoofd zitten). (Herman Brusselmans, Weg met de literatuur!, blz. 17)

De Carmiggelt van de kraakbeweging, de dichter met het houten been, de schrijver die zo droevig kon voorlezen dat het publiek het niet meer kon houden van het lachen (Erik Lindner Groene Amsterdammer)

Adriaan Bontebal (1952-2012) bracht de bundel Uitverkocht in eigen beheer uit in 1972. Veertig jaar later is zijn leven in woorden voltooid met deze laatste bundel. Tot hier en niet verder bevat een bloemlezing van eerder gepubliceerd werk, blogs en niet eerder verschenen proza en poëzie.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Adriaan Bontebal
  • UitgeverijLetterRijn

Reviews

Tot hier en niet verder (E-book)
Schrijf als eerste een review!