Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046962206_front_cover
1 / 1

Van alles wat meenemen (E-book)

diversiteit in opvoedingsstijlen in Nederland

Anke van Keulen, Annemiek van Beurden, Trees Pels | Nederlands | 239 pagina's
Kies je product:
€ 24,00

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Het is sowieso een hartstikke multiculturele samenleving geworden. Ik denk dat onze kinderen van alles wat moeten meenemen.

Hoe voeden ouders in Nederland hun kinderen op? Die vraag wordt steeds vaker gesteld: bij problemen met jongeren komt steevast de opvoeding (of het gebrek daaraan) naar voren. Tegelijkertijd is het antwoord steeds minder eenduidig. Onze samenleving kent een grote diversiteit aan opvoedingsstijlen en van elke stijl leren we en nemen we iets mee.

Dit boek maakt de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar opvoedingsstijlen toegankelijk voor (toekomstige) beroepskrachten in het pedagogisch vakgebied. Gegevens over opvoeden en wat ouders daarmee willen bereiken worden in een cultureel-maatschappelijk kader geplaatst, zodat de lezer inzicht krijgt in de verschillende bevolkingsgroepen en in de diversiteit bínnen deze groepen. Hierbij wordt de opvoeding binnen autochtone Nederlandse gezinnen vergeleken met de opvoeding binnen van oorsprong Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Chinese, Surinaams-Creoolse en vluchtelingengezinnen.

Aan het eind van ieder hoofdstuk staan vragen en opdrachten, waarmee de lezer de inhoud steeds aan zijn eigen normen en waarden toetst. Daarnaast bevat ieder hoofdstuk portretten van succesvolle pedagogische professionals, waarin zij vertellen hoe zij in hun werk omgaan met de diversiteit in opvoedingsstijlen. Anke van Keulen is partner in bureau MUTANT en ontwikkelaar en trainer op pedagogisch gebied. Zij publiceerde over uiteenlopende themas. Annemiek van Beurden is clustermanager bij Kindercentra Midden Nederland Kind & Co en freelance trainer en auteur. Trees Pels is bijzonder hoogleraar Opvoeden in de multi-etnische stad aan de VU en senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut en stond aan de wieg van veel van het besproken onderzoek.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Anke van Keulen, Annemiek van Beurden, Trees Pels
  • UitgeverijCoutinho

Reviews

Van alles wat meenemen (E-book)
Schrijf als eerste een review!