Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mentaliseren in de kindertherapie (Paperback)

Annelies Verheugt-Pleiter, Jolien Zevalkink | Nederlands | 285 pagina's
54,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Dit boek onderscheidt zich door drie unieke kenmerken: het op eenvoudige en elegante wijze verbinden van theorie en praktijk, een volledige en realistische uitleg van de aanbevolen technieken, en tot slot, gerichtheid op wetenschappelijk onderzoek en evaluatie van de behandeling.’

–  Peter Fonagy

Mentaliseren in de kindertherapie richt zich op de behandeling van kinderen van circa 4 tot 12 jaar met complexe psychische problemen en onveilige gehechtheid. Het bevat talrijke voorbeelden vanuit de behandeling van zowel kinderen als hun ouders.

Deze geheel herziene derde editie bevat een verdere uitwerking van het begrip aandachtsregulatie, met onder meer een toepassing van Daniel Siegels concept van het ‘tolerantievenster’ (window of tolerance). Het gaat uitgebreid in op het eigen mentaliseren van de therapeut, het belang van het bieden van een duidelijk kader, de waarde van het ontwikkelen van epistemisch vertrouwen en het werken met de ouders van kinderen in deze doelgroep.

Mentaliseren in de kindertherapie is geschreven voor kinder- en jeugdpsychotherapeuten, ouderbegeleiders, orthopedagogen, psychiaters, gz-psychologen en andere professionals in de kinder- en jeugdzorg.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Annelies Verheugt-Pleiter, Jolien Zevalkink
  • UitgeverijNieuwezijds b.v., Uitgeverij
  • ImprintNieuwezijds b.v., Uitgeverij

Reviews

Mentaliseren in de kindertherapie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!