Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Aristoteles in actie (Paperback)

Praktische wijsheid voor professionals in het onderwijs

19,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Stel, je leert op de politieacademie voor politieagent. Deze opleiding besteedt een hoop aandacht aan professionele competenties zoals integriteit, loyaliteit, dienstbaarheid, besluitvaardigheid en stressbestendigheid. In de filosofie staan de genoemde competenties ook wel bekend als deugden: goede menselijke karaktereigenschappen die je kunt trainen door veelvuldige oefening. Het hoger onderwijs hecht bovendien veel waarde aan de zogenaamde 21ste-eeuwse vaardigheden. Denk aan samenwerken, kritisch denken, creativiteit en mediawijsheid.

De auteurs van 'Aristoteles' in actie menen dat nog iets anders essentieel is voor de vorming van professionals: de notie van praktische wijsheid. Zij ontlenen dit begrip aan de Griekse filosoof Aristoteles (384-322 v.Chr.). Aan de hand van verhalen en casussen uit de onderwijspraktijk laten zij zien hoe praktische wijsheid het fundament vormt onder alle vaardigheden en competenties en hoe je studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs praktische wijsheid bijbrengt.

'Aristoteles in actie' is samengesteld door Elke Müller. Het bevat bijdragen van Niek van Antwerpen, Gerben Bakker, Bert van den Bergh, Chris Detweiler, Juul Gooren, Henriëtta Joosten en Elke Müller. Het voorwoord is geschreven door Paul van

Tongeren.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintISVW Uitgevers

Reviews

Aristoteles in actie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!