Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Doodgewoon (E-book)

Euthanasie van Alzheimer tot zelfbeschikking

Een toegankelijk werk over euthanasie, met getuigenissen van familieleden, achtergrond van artsen en commentaar van beleidsmakers.

Barbara Ceuleers | Nederlands | 224 pagina's
Kies je product:
Pre-order
Het nieuwste e-book van Barbara Ceuleers verschijnt op 28-2-2024
Op de dag van verschijnen op je e-reader hebben? Reserveer dan nu bij Boekenwereld:
Bekijk alvast de eerste bladzijdes:Inkijkexemplaar
€ 11,50
Voeg dit e-book toe aan je winkelwagen en reken veilig en betrouwbaar af. Op 28-2-2024 ontvang je de downloadlink in je mailbox en account.
Veilig betalen met:

'Als de tijd rijp is, wil ik euthanasie, dochter.'

Aan het woord is Jan, de papa van Barbara, net na zijn Alzheimer-diagnose. Hij zag zijn moeder mensonwaardig aftakelen aan de ziekte en besloot voor zichzelf een andere toekomst te schrijven.

Hij stierf anderhalf jaar later, op 23 november 2020, in het beginstadium van de ziekte, want euthanasie kan je enkel krijgen als je nog wilsbekwaam bent. Bij dementie komt euthanasie dus sowieso te vroeg.

Maar wat is dat, euthanasie? Wat, en wie, komt er allemaal bij kijken? En kan je daar in alle situaties voor kiezen? Is je leven - en je dood - echt van jou?

Barbara Ceuleers zocht het uit, van A tot Z, van Alzheimer en artsen tot zelfbeschikking en ziekenhuizen. Ze sprak met experten, ervaringsdeskundigen, artsen en politici. Het werd een persoonlijk relaas, van een vader en zijn dochter. Van een dodelijke keuze. Van onmacht en onrecht. Maar vooral eentje van liefde. Want hij was bij haar geboorte; zij bij zijn dood.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Barbara Ceuleers
  • UitgeverijErtsberg B.V.
  • ImprintErtsberg

Reviews

Doodgewoon (E-book)
Schrijf als eerste een review!