Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789036826037_front_cover
1 / 1

Verplegen vanuit ambitie (Paperback)

Perspectief op zorgvernieuwing

Barbara Sassen | Nederlands | 170 pagina's
45,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Dit boek helpt studenten en verpleegkundige professionals om de patiënt zijn unieke positie in de zorgverlening te geven. Het boek biedt handvatten om belangrijke onderwerpen en vernieuwingen in het onderwijs en de gezondheidszorg met elkaar te verbinden en zo een concreet en samenhangend perspectief op patiëntgecentreerde zorg te ontwikkelen.

Verplegen vanuit ambitie schetst een beeld van recente inzichten over gezondheid en zorg. De kern is dat verpleegkundigen zorg verlenen met de focus op de patiënt als mens. Deze persoonsgecentreerde zorg betrekt de voorkeuren en verwachtingen van elke patiënt bij het verlenen van geïntegreerde zorg. Zorg vertrekt hierbij vanuit het gezichtspunt van de patiënt en niet vanuit de rol en functie van de professional.

In Verplegen met ambitie brengt de auteur begrippen als relationeel zorgverlenen, shared decision-making en empowerment in verband met belangrijke concepten als patiënt- en familiegecentreerde zorg, geïntegreerde zorg, patiëntgericht leiderschap, kwaliteit van zorg, en value-based healthcare. Het boek integreert deze thema’s en beschrijft deze vanuit patiëntperspectief, onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur hierover.

Dr. Barbara Sassen is als hoofddocent verbonden aan de Master Advanced Nursing Practice van de Hogeschool Utrecht.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Barbara Sassen
  • UitgeverijSpringer Media B.V.
  • ImprintBohn Stafleu van Loghum

Reviews

Verplegen vanuit ambitie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!