Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mannen en/of Vrouwen (Paperback)

diversiteit op de werkvloer

Bert Overbeek | Nederlands | 144 pagina's
22,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In elke team is er sprake van een bepaalde groepsdynamiek. Mannen en vrouwen brengen een eigen dynamiek in het team en in de organisatie. De verschillen tussen mannen en vrouwen verklaren daarbij veelal het teamgedrag. Hoe ga jij als manager om met al die verschillen?

Managers die de man-vrouwverschillen op de werkvloer begrijpen, sturen beter aan, begrijpen zichzelf ook beter en zijn daardoor effectiever en meer aanspreekbaar in de samenwerking. Een manager kan zo'n proces effectief en handig begeleiden door gebruik te maken van de verschillende kwaliteiten in zijn of haar team. Als je een mannen- of vrouwenteam verandert in een gemengd team, verbeteren de prestaties substantieel. Een team met een overschot aan mannelijk gedrag kan voor vrouwen lastig zijn. Een team met dominant vrouwelijk gedrag kan voor mannen weer ingewikkeld zijn.

Aan de hand van praktische en prikkelende voorbeelden bespreekt Bert Overbeek de verschillen tussen mannen en vrouwen op het gebied van tradities, hormonen, gedrag, groepsdynamica, leeftijd en sociaal-culturele invloeden. Daarnaast gaat Bert dieper in op de vijf soorten m/v-teams en geeft hij daarbij aan hoe je deze teams het beste kunt aansturen. Het boek zal je dan ook helpen om jouw team beter te laten presteren in een plezierige werksfeer.

Over de auteur:
Bert Overbeek is een zeer ervaren MD-begeleider, veranderaar en specialist in samenwerking en teamontwikkeling. Een goed resultaat in een gezonde werksfeer staat bij hem centraal. Hij achterhaalt, door snel en open te communiceren, snel wat verbeterd kan worden en daarna buigt Bert eventuele blokkades samen met een team om. Bert schreef meerdere boeken, waaronder het boek 'Het Flitsbrein' (over beslissen met intuïtie en brein) dat in 2015 is verschenen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Bert Overbeek
  • UitgeverijFuturo Uitgevers B.V.
  • ImprintFuturo Uitgevers

Reviews

Mannen en/of Vrouwen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!