Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vrij! (E-book)

Bianca Mastenbroek | Nederlands | 237 pagina's
Kies je product:
6,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Winter 1813. Nederland is bezet door de Fransen. De veertienjarige Hendrik zwerft door Amsterdam, op de vlucht voor zijn verleden. Hij heeft niets meer: geen huis, geen geld en geen familie, maar hij brandt van verlangen om de stad te bevrijden van de gehate bezetter.

Als hij wordt gevraagd om een geheime boodschap af te leveren, raakt Hendrik betrokken bij een opstand. Hij vecht tegen de Fransen, maar ook tegen zichzelf en raakt steeds dieper in de problemen. Advocatendochter Betsy Kemper en boekhandelaar Jan ten Brink proberen hem te helpen. Heeft Hendrik dan toch een toekomst?

Vrij! is een spannende, historische roman die een goed beeld geeft van de roerige eindtijd van de Franse bezetting in Holland. Op 30 november is het tweehonderd jaar geleden dat Nederland zijn eerste Oranjekoning verwelkomde, en Hendrik was erbij!

Hendrik en veel andere personen uit Vrij! hebben daadwerkelijk bestaan. Aan het boek is daarom de website www.hollandvrij.nl gekoppeld, waarop meer informatie te vinden is over belangrijke personen uit onze geschiedenis en de verschillende gebeurtenissen die er uiteindelijk toe geleid hebben dat Nederland een Koninkrijk van Oranje werd. Handig voor schoolprojecten!

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Bianca Mastenbroek
  • UitgeverijDe Vier Windstreken

Reviews

Vrij! (E-book)
Schrijf als eerste een review!