Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Handboek verstandelijke beperking (E-book)

24 succesvolle methoden

Brian Twint, Jac de Bruijn | Nederlands | 353 pagina's
46,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is een methodische werkwijze van groot belang. Handboek verstandelijke beperking is de eerste uitgave die verschillende methoden systematisch aanbiedt.

Methodisch werken draagt bij aan de zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor kunnen professionals vertrouwen op een kennisbasis, naast hun (soms jarenlange) ervaring. Hiermee is de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking niet afhankelijk van een toevallige match van mensen, maar volgen zij een methodische cyclus: de ondersteuning volgt de cyclus van een cliëntplan en evalueert de doelen die in het plan worden gesteld. Om deze doelen te bereiken worden methoden of interventies gebruikt. Met welke methoden ga je als cliënt, begeleider en cliëntvertegenwoordiger aan de slag?

Het Handboek verstandelijke beperking beschrijft 24 ondersteuningsmethoden voor mensen met een verstandelijke beperking op een systematische manier. Zoals bekende methoden als Methode Vlaskamp of Active Support, en nieuw ontwikkelde methoden als Oplossingsgericht Werken en Multi Systeem Therapie. Elke methode bevat een beschrijving van doelstelling, doelgroep, werkwijze, wetenschappelijk kader en casuïstiek. De ondersteuningsmethoden zijn gestaafd aan de praktijk en ten dele gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Men noemt dat cocreatie: kennis die zich ontwikkelt in samenspel tussen praktijk en wetenschap.

Door de gestructureerde ordening van methoden, kan de hulpverlener eenvoudig selecteren welke het best past bij de doelgroep. Naast methoden, biedt het ook een gemeenschappelijk kader voor professionals van verschillende achtergronden om hun handelen en samenwerking te stroomlijnen, zodat de cliënt eenheid van handelen ervaart. Dit geeft rust en overzicht voor de cliënt, en draagt bij aan de kwaliteit van zorg voor verstandelijk beperkten.

Een vernieuwend en praktisch handboek voor professionals in de zorg, mbo- en hbo-studenten.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Brian Twint, Jac de Bruijn
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom Cure & Care

Reviews

Handboek verstandelijke beperking (E-book)
Schrijf als eerste een review!