Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Brief aan een vriend (Paperback)

Boeddhisme voor drukbezette mensen

Acharya Nagarjuna schreef koning Udayibhadra, een druk bezet man, met het doel de boeddhistische leer op een begrijpelijke manier uit te leggen. Met commentaar van eerwaarde Geshe Sonam Gyaltsen.

Acharya Nagarjuna | Nederlands | 204 pagina's
Kies je product:
19,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Brief aan een vriend’ werd geschreven door de beroemde Indiase filosoof Acharya Nagarjuna die leefde rond het begin van onze jaartelling. In alle boeddhistische stromingen wordt Acharya Nagarjuna zeer gerespecteerd, omdat hij buitengewoon goed in staat was om het onderricht van Boeddha te verhelderen en uit te leggen.

Deze tekst is vrij eenvoudig. Acharya Nagarjuna was met koning Udayibhadra bevriend en schreef hem deze brief met het doel de boeddhistische leer op een begrijpelijke manier uit te leggen. De koning was uiteraard een druk bezet man, die midden in het leven stond en de leider was van een groot aantal mensen. Daarom is deze tekst ook zo goed bruikbaar voor drukke mensen in onze tijd. Het hele boeddhistische pad wordt op een heel toegankelijke manier uitgelegd in 123 verzen en met een helder commentaar van eerwaarde Geshe Sonam Gyaltsen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Acharya Nagarjuna
  • Vertaler(s)Hans van den Bogaert
  • UitgeverijUitgeverij Maitreya

Reviews

Brief aan een vriend (Paperback)
Schrijf als eerste een review!