Voor Joseph en zijn broer (Paperback)

Christa Anbeek
Inkijkexemplaar
€ 20,00
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Voor Joseph en zijn broer
Van overleven naar spelen en andere zaken van ultiem belang

‘Voor Joseph en zijn broer’ van Christa Anbeek won de prijs voor Het Beste Spirituele Boek 2019

Het juryrapport noemde ‘Voor Joseph en zijn broer': een intens persoonlijke én tegelijkertijd filosofische verkenning van het belang van spelen is. Door de confrontatie met het verlies van een vader en een broer aan een zelfgekozen dood is Anbeek er van doordrongen geraakt dat zonder het spelen individuele levens kunnen stranden, maar dat ook een samenleving ontwricht kan raken’.

In het boek koppelt Christa Anbeek net als in haar eerdere werk indringende persoonlijke ervaringen aan filosofische beschouwingen. Christa Anbeek, bekend van ‘Overlevingskunst’ en van de bestseller ‘De berg van de ziel’ die zij samen met Ada de Jong schreef, vertelt in ‘Voor Joseph en zijn broer’ voor het eerst onomwonden over de suïcides in haar familie. Maar minstens even belangrijk is de komst van haar kleinzoon. Christa Anbeek in de inleiding van ‘Voor Joseph en zijn broer’: ‘Hoe kom ik van treurigheid naar verwondering? Hoe verwelkom ik het nieuwe, vreemde en onverwachte? Hoe kan ik het tij keren naar onbeschaamd plezier scheppen in alles wat er is? Dit zijn de centrale vragen in mijn boek.’ Ook geeft Anbeek in ‘Voor Joseph en zijn broer’ het woord aan psychiatrische patiënten die ze jarenlang begeleidde, en aan haar studenten.

Voor Joseph en zijn broer (Paperback) Auteur Christa Anbeek
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Christa Anbeek
Pagina's 256
Druk 1
Imprint Have, Ten
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789025906290
Verschijningsdatum 11 sep. 2018
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen