Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789058818508_front_cover
1 / 2

De spelende kerk (Paperback)

hoe geloofsgemeenschappen de wereld veranderen

Cors Visser | Nederlands | 96 pagina's
€ 13,30

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Dit boek is een loflied op de merkwaardig plukjes mensen overal ter wereld, die op zondag en door de week samenkomen om God te dienen. Die plukjes vormen gemeenschappen die wereldveranderend zijn, blijkt uit internationaal sociologisch onderzoek.

Zij hebben grote invloed op de samenleving, zowel direct als indirect. Door tegendraads zichzelf te zijn en door samen te werken met lokale instanties en buurtbewoners. En hier zit 'm de crux: in Nederland hebben kerken alle taken uitbesteed aan christelijke organisaties. Daardoor zijn kerken clubs geworden, groepjes gelijkgestemden die hun wereldse missie overlaten aan professionals. Gelukkig is er een plezierige oplossing: spelen!

Dit boek biedt geen model of stappenplan voor gemeentes, maar daagt je uit met een nieuwe blik te gaan kijken naar je kerk. Want wanneer kerk en omgeving samen gaan spelen, gebeurt er iets bijzonders!

Dr. Ir. CORS VISSER is socioloog en promoveerde op een onderzoek naar de houding van evangelicalen in de samenleving. Hij is directeur van ForumC, een forum voor geloof, wetenschap en samenleving.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Cors Visser
  • UitgeverijBuijten en Schipperheijn B.V., Drukkerij

Reviews

De spelende kerk (Paperback)
Schrijf als eerste een review!