Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Sabena (Paperback)

Het turbulente verhaal van een pionier

'Sabena' van Cynrik De Decker is de eerste kritische kroniek die de volledige geschiedenis van Sabena belicht. Over meer dan 100 jaar burgerlijke luchtvaart, geïllustreerd met uniek fotomateriaal.

Cynrik De Decker | Nederlands | 248 pagina's
€ 21,99

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Het jaar 1919 betekent de start van de Belgische commerciële luchtvaart. In dat jaar lanceert een groepje bankiers en piloten de voorloper van Sabena. Met een handvol tweedekkers gaan ze de lucht in om te onderzoeken of commerciële luchtvaart mogelijk is. De ambities zijn groot: het vervoer van passagiers, post en vracht in Europa en Belgisch Congo.

Doorheen de twintigste eeuw vliegt Sabena als vaandeldrager van de Belgische natie. Het logo schittert boven Afrikaanse wouden, de Atlantische Oceaan en de Zuidpool. Via steun aan de geallieerden tijdens de oorlog, expedities en spectaculaire reddingsoperaties houdt Sabena de eer en de belangen van het land hoog. De sierlijke S op de staart staat al die tijd voor Service, steeds met de modernste vloot. Maar de kroniek telt ook zwarte bladzijden: dramatische ongevallen, dubieuze wapenleveringen, mysterieuze missies, internationaal terrorisme, rode cijfers en een omstreden faillissement.

Deze kleurrijk geïllustreerde studie schetst de turbulente rol van een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Cynrik De Decker
  • UitgeverijVBK - Houtekiet
  • ImprintHoutekiet

Reviews

Sabena (Paperback)
Schrijf als eerste een review!