Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462746657_front_cover
1 / 1

Vrije reeks - De invloed van de Europese Unie op het strafrecht (E-book)

landelijke Strafrechtsdag 2016

39,00

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Deze bundel bevat lezingen en andere bijdragen aan de Landelijke Strafrechtsdag 2016, die op 27 mei 2016 werd georganiseerd door de sectie strafrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze Landelijke Strafrechtsdag was geheel gewijd aan 'De invloed van de Europese Unie op ons strafrecht'. Nederland was op het moment van de Landelijke Strafrechtsdag voor een halfjaar voorzitter van de Europese Unie. Dat leek de organisatie een goede reden om stil te staan bij de Europese invloed op ons strafrecht, strafprocesrecht en onze strafrechtelijke samenwerking met andere lidstaten. Welke vraagstukken spelen er in de Europese Unie? Waarover wordt in Brussel onderhandeld? Welke gevolgen hebben nieuwe EU-instrumenten voor ons recht? Voor welke onderwerpen zou Nederland zelf in Brussel aandacht moeten vragen?

Op deze en andere actuele vragen is tijdens de Landelijke Strafrechtsdag een antwoord gezocht aan de hand van lezingen en workshops verzorgd door leden van de sectie strafrecht van de EUR. Om het verband te leggen met de ontwikkelingen in Brussel waren vertegenwoordigers van het Europees Parlement, van de Europese Commissie, van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie en van het ministerie van Veiligheid en Justitie uitgenodigd om op te treden als referent.

De bundel biedt de lezer een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het terrein van het Europese strafrecht en de betekenis daarvan voor het Nederlandse recht en de praktijk.

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijBoom uitgevers Den Haag

Reviews

De invloed van de Europese Unie op het strafrecht (E-book)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Vrije reeks

isbn-9789462746411_front_cover
21,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

isbn-9789462746435_front_cover
20,00

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)