Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mensbeelden en levenskunst 1 (Paperback)

Dick Kleinlugtenbelt | Nederlands | 224 pagina's
19,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Mensbeelden zijn van alle tijden en hebben een grote praktische betekenis. Ze dienen dan ook begrepen en verhelderd te worden vanuit levenservaringen en samenlevingsverbanden. Iedere mens leeft een bepaald mensbeeld.

Levenskunst richt zich op de vormgeving van het eigen leven en dat van anderen. Ze houdt zich bezig met vragen als: hoe kan ik mijn leven leiden? Wat is een verstandige keuze? Hoe geven mensen hun leven gestalte vanuit hun mensbeeld? Welke levenskunst past bij welk mensbeeld? En om wat voor soort kunst gaat het?

In 'Mensbeelden en levenskunst. De mens en de kunst het eigen leven vorm te geven' worden de mensbeelden van zeven moderne filosofen, waaronder die van Nussbaum, Nietzsche, Kierkegaard en Heidegger, verhelderd, besproken en vergeleken.

De verbinding tussen mensbeelden en levenskunst ligt in het beantwoorden van vragen als: hoe geven mensen hun leven gestalte vanuit hun mensbeeld? Welke levenskunst past bij welk mensbeeld? Welke opvattingen over de mens gaan schuil onder de levenskunst? Het is een mensbeeld dat de basis legt voor de mogelijkheden om het eigen leven te leven en keuzes te maken.

Dit is het eerste boek in een trilogie over levenskunst. Het tweede boek 'Levenskunst. Bevriend raken met jezelf en de ander' (2010) behandelt klassieke filosofen, zoals Socrates, Aristoteles en Seneca en eindigt met Michel de Montaigne, die na de Middeleeuwen zorgt voor een wederopleving van de klassieke levenskunst.

In het derde boek 'Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven' (2018) komen tien levenskunstoefeningen aan de orde die verbonden zijn met actuele levensvragen, zoals de omgang met onrust, haast, voortdurende veranderingen, keuzes en de eindigheid van het leven.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Dick Kleinlugtenbelt
  • UitgeverijUitgeverij Damon VOF
  • ImprintUitgeverij Damon VOF

Reviews

Mensbeelden en levenskunst 1 (Paperback)
Schrijf als eerste een review!