Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789024437405_front_cover
1 / 1

Recht voor de sociaal professional (Paperback)

Dineke Sepmeijer-Schmahl, Mark Sepmeijer | Nederlands | 288 pagina's
Kies je product:
€ 44,95

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

Om als toekomstig sociaal werker goed te kunnen functioneren is het belangrijk enig inzicht te hebben in het Nederlands recht. Recht voor de sociaal professional geeft een overzicht van de huidige wet- en regelgeving waarmee hij of zij te maken kan krijgen. Het begint met een algemene inleiding in het recht. Hierna wordt uitgebreid ingegaan op de rechtsgebieden die een rol spelen bij het werk van de sociaal professional. Tot slot wordt ook het handelen van de sociaal professional aan de orde gesteld.

In deze tweede druk is de wetgeving in alle hoofdstukken geactualiseerd. Ook zijn er onderwerpen toegevoegd waardoor het boek tijdens de gehele Social Work kan worden gebruikt. Het hoofdstuk over gezondheidsrecht wordt uitgebreid met de 'Wet Verplichte GGZ' en 'Wet Zorg en Dwang'. Het hoofdstuk Jeugdhulp wordt hernoemd tot Jeugd en bevat nu ook informatie over leerplicht en passend onderwijs.

De theorie wordt steeds helder uitgelegd en ondersteund door aansprekende praktijkvoorbeelden in het boek. Op de bijbehorende website staan toetsvragen per hoofdstuk met feedback, een begrippentrainer, video’s en achtergrondinformatie.

Het boek legt op compacte wijze het framework van het recht uit, en geeft tevens voor de verschillende disciplines een inhoudelijke specialisatie. Het richt zich specifiek op díe juridische thema’s die van belang zijn voor sociaal professionals zonder er onnodig diep op in te gaan. In het boek wordt gebruik gemaakt van voorbeelden die voor de toekomstig sociaal professional herkenbaar zijn. Het boek legt op heel laagdrempelige wijze lastige juridische theorieën aan niet-juristen uit en vormt een eenheid met de bijbehorende website waardoor zeer geschikt voor blended learning.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Dineke Sepmeijer-Schmahl, Mark Sepmeijer
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintBoom

Reviews

Recht voor de sociaal professional (Paperback)
Schrijf als eerste een review!