Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789460423697_front_cover
1 / 1

De macht van het minuscule (E-book)

de verborgen wereld van schimmels, gisten en bacterien

Dirk Draulans | Nederlands | 306 pagina's
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Dirk Draulans vertelt meeslepend over een onzichtbare, maar levensnoodzakelijke wereld

Ze zijn er overal en altijd: microben, ofwel schimmels, gisten en bacteriën. Als we met een microscopisch oog konden rondkijken, dan zouden we ze in enorme aantallen waarnemen. De natuur bestaat grotendeels uit die ontelbare micro-organismen die het leven op aarde mogelijk maken en wij ook. Zonder microben overleeft niemand, en dus moet de mens niet langer beschouwd worden als een soort, maar als een conglomeraat van soorten, een wandelende biotoop.

Maar wat weten we eigenlijk over die minuscule wereld waarvan we onbewust deel uitmaken? Nieuwe wetenschappelijke technieken openen de deur naar die extra dimensie van onze maatschappij. Ze leggen verrassend complexe interacties bloot, biologische oorlogen maar ook verstrekkende vormen van samenwerking. Nog meer dan vroeger wordt duidelijk dat de natuur draait op doorgedreven coöperatie.

De macht van het minuscule is populaire wetenschap op haar best. Dirk Draulans is een gedreven verteller die de kleine details toont waarachter de grote verhalen schuilgaan. Een onzichtbare wereld gaat voor ons open in dit boek.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Dirk Draulans
  • UitgeverijBezige Bij b.v., Uitgeverij De

Reviews

De macht van het minuscule (E-book)
Schrijf als eerste een review!