Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789036826273_front_cover
1 / 1

Werkboek groepsschematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen (Paperback)

Edith E.M.L. Tjoa, Eelco H. Muste | Nederlands | 150 pagina's
24,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Dit werkboek is onderdeel van de behandelmethode Groepsschematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen. Het biedt praktische oefeningen om te leren omgaan met persoonlijkheidsproblematiek, die vaak stemmings-, angst- en eetstoornissen in stand houdt. Dit werkboek is ook bruikbaar bij andere chronische problematiek én persoonlijkheidsstoornissen waarbij eerdere behandeling onvoldoende resultaat opleverde. 
De behandelmethode maakt je bewust van verschillende gemoedstoestanden en hoe je deze kunt beïnvloeden. Schematherapie is een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek.
Het werkboek wordt gebruikt bij een behandeltraject van dertig sessies met drie opeenvolgende fases. De eerste fase is vooral gericht op ‘bewustwording van je eigen modi’. Je kunt in deze fase ervaren welke invloed deze modi op je hebben en waar ze je in de weg kunnen zitten. De tweede fase laat zien hoe je je eigen modi kunt beïnvloeden en hoe je deze kunt hanteren om beter voor jezelf te zorgen. In de laatste fase leer je hoe je de opgedane kennis in je eigen praktijk kunt toepassen. Daardoor word je als het ware je eigen therapeut zodat je ook na afsluiting van de behandeling verder kunt gaan met je leerproces. 
De effectiviteit van deze behandelvorm is wetenschappelijk onderzocht met een pilotonderzoek in verschillende instellingen in Nederland. Hierbij is o.a. aangetoond dat zowel therapeuten als cliënten enthousiast zijn over de vorm van de behandelsessies. 
Werkboek groepsschematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen is onderdeel van een behandelprotocol. Naast dit werkboek is er ook een handleiding voor de therapeut.
"Het gaat heel goed. Ik onderneem steeds meer en durf nu ook veel meer mijn mening te geven en grenzen te stellen. Ik pak zo nu en dan het werkboek erbij, even teruglezen. Sommige situaties vind ik best nog wel eens lastig, maar ik lig er niet meer wakker van en ben ervan overtuigd dat dat ook goed komt. Ik heb echt baat gehad bij de schematherapie.”
Een cliënt

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Edith E.M.L. Tjoa, Eelco H. Muste
  • UitgeverijSpringer Media B.V.
  • ImprintBohn Stafleu van Loghum

Reviews

Werkboek groepsschematherapie voor cluster C-persoonlijkheidsstoornissen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!