Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048511051_front_cover
1 / 1

Pallas Publications - Op zoek naar weerkaatst plezier (E-book)

samenwerking tussen mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en cliënten in de multiculturele stad

Evelien Tonkens, Jennifer van den Broeke, Marc Hoijtink | Nederlands | 128 pagina's
29,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Hoe kunnen we overbelasting van mantelzorgers en vrijwilligers voorkomen?

Mantelzorg en vrijwilligerswerk in de zorg worden steeds belangrijker maar tegelijkertijd steeds schaarser. Meer mensen hebben zorg nodig en minder mensen zijn beschikbaar om te zorgen, bijvoorbeeld doordat meer vrouwen zijn gaan werken. Hoe kunnen we overbelasting van mantelzorgers en vrijwilligers voorkomen?
Zorg kan een bron van stress en uitputting zijn maar het kan ook voldoening geven. De manier waarop familieleden, buren, vrijwilligers en professionele zorgverleners samenwerken, heeft daar veel invloed op, blijkt uit dit onderzoek. De onderzoekers spraken 75 autochtone, Marokkaanse, Turkse en Surinaamse Amsterdammers die zorg nodig hebben, hun familieleden, vrijwilligers en professionele zorgverleners. Ze onderscheiden vijf patronen van samenwerking in vijf soorten netwerken, met grote verschillen in overbelasting en voldoening.
Het boek geeft allen die beroepshalve of als vrijwilliger of mantelzorger met langdurige zorg te maken hebben, inzicht in de rol van samenwerking en netwerken in het voorkomen van overbelasting van mantelzorgers en vrijwilligers. Het boek biedt bovendien een indringend beeld van wat veranderingen in de zorg voor het alledaagse leven van mensen kunnen betekenen.

Evelien Tonkens (1961) is bijzonder hoogleraar actief burgerschap bij de afdeling sociologie en antropologie van de Universiteit van Amsterdam.
Jennifer van den Broeke (1976) is socioloog, en als onderzoeker werkzaam bij de afdeling sociale geneeskunde van het AMC/UvA.
Marc Hoijtink (1974) is socioloog en als onderzoeker werkzaam bij onderzoekscentrum Karthuizer van de Hogeschool van Amsterdam.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Evelien Tonkens, Jennifer van den Broeke, Marc Hoijtink
  • UitgeverijAmsterdam University Press

Reviews

Op zoek naar weerkaatst plezier (E-book)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Pallas Publications

isbn-9789048511334_front_cover
29,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)