Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Chaos en charisma (E-book)

Het succesverhaal van Bessel Kok

In Chaos en Charisma brengt journalist Filip Michiels het verhaal van het fascinerende leven van Bessel Kok.

Filip Michiels | Nederlands | 256 pagina's
Kies je product:
15,00

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Toen 'Nederbelg' Bessel Kok aan de slag ging als kersverse CEO van toenmalig telecombedrijf RTT erfde hij daar een totaal vermolmd overheidsbedrijf. Bij zijn afscheid drie jaar later waren de wachtlijsten grotendeels weggewerkt en had hij met Proximus de mobiele telefonie succesvol geïntroduceerd in België.

Zijn succesrecept? Tonnen charisma, een aanstekelijke dadendrang en een uitzonderlijk sterk strategisch doorzicht. Eerder al had Bessel Kok furore gemaakte als mede-oprichter van het financiële dienstenbedrijf SWIFT - sinds de recente sancties tegen Rusland actueler dan ooit - en later zou hij ook de Tsjechische telefoonoperator Cesky Telecom op een moderne leest schoeien. Hij engageerde zich in de schaak-, film- , wieler- en kunstwereld, en raakte in Praag nauw bevriend met Václac Havel.

In Chaos en Charisma brengt journalist Filip Michiels het verhaal van een fascinerend leven, op basis van tientallen interviews met Bessel zelf en met sleutelfiguren uit zijn omgeving. Tegelijk leest dit boek als een kroniek van een ongemeen boeiende periode: van het bruisende Amsterdam van de jaren 60 over het kapot gepolitiseerde België in de jaren 80 tot het bruisende Praag anno 2022.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Filip Michiels
  • UitgeverijErtsberg B.V.

Reviews

Chaos en charisma (E-book)
Schrijf als eerste een review!