Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De Facebookfaçade (Paperback)

De schokkende ontmaskering van het grootste socialemediaplatform ter wereld

De Facebookfaçade van Frances Haugen is een persoonlijk verhaal over leiderschap, ethiek en menselijkheid, en toont op schokkende wijze de ware aard van een van de grootste techbedrijven ter wereld.

Frances Haugen, Mariëlle Steinpatz | Nederlands
Kies je product:
24,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In De Facebookfaçade vertelt Frances Haugen het schokkende verhaal over haar tijd bij Facebook. Stel je voor: je zit op de eerste rij bij de ontwikkeling van wereldveranderende technologie, maar het bezorgt je meteen een vreselijk gevoel van onbehagen. Het overkwam Silicon Valley-insider Frances Haugen. Dit is het spectaculaire insideverhaal van een vrouw die het in haar eentje opnam tegen Big Tech. Vastbesloten om ons te helpen de controle over onze levens terug te krijgen, geeft Haugen ons glashelder inzicht in de interne processen van het bedrijf dat de wereld in zijn greep heeft.

Haugen luidde de klok over Facebook door tienduizenden pagina’s aan documenten te kopiëren en openbaar te maken. Ze getuigde voor het Amerikaanse Congres en kreeg steun van president Biden. De documenten liegen er niet om: Facebook wist dat het algoritme door een onbedoelde aanpassing extremisme beloonde en weigerde deze fout op te lossen. Facebook wist ook dat gebruikers het medium inzetten om geweld, nepnieuws en vrouwenhaat te verspreiden en deed daar niets aan. Maar hoe is het mogelijk dat Haugen de enige was die het aandurfde om hiermee naar buiten te stappen?

De Facebookfaçade is even inspirerend als huiveringwekkend. Voor het eerst worden de duistere cultuur en schimmige praktijken van Facebook aan de kaak gesteld. Tegelijk vertelt dit boek het bijzondere verhaal van een jonge, intelligente vrouw die haar hele leven lang tegen de stroom invoer en uiteindelijk de wereld veranderde...

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Frances Haugen, Mariëlle Steinpatz
  • Vertaler(s)Saskia Peeters
  • UitgeverijXander Uitgevers B.V.
  • ImprintXander Uitgevers B.V.

Reviews

De Facebookfaçade (Paperback)
Schrijf als eerste een review!