Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048513345_front_cover
1 / 1

Oratiereeks 364 - Uittreden (E-book)

over het verlaten van criminele organisaties

Frank Bovenkerk | Nederlands | 38 pagina's
€ 7,99

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

UvA/ oratie faculteit voor Maatschappij- en Gedragswetenschappen, van donderdag 8 april 2010, om 14.30 uur

Bij het aanvaarden van de leerstoel Radicaliseringsstudies gaat de orator na wat de criminologie aan theoretisch en praktisch inzicht heeft te bieden voor een belangrijk onderdeel van het typisch Nederlandse contraterrorismebeleid: deradicalisering. Hij vergelijkt dit beleid met de pogingen om jongens uit jeugdbendes te halen (met name Amerikaanse gangs); om gangsters de georganiseerde misdaad (maf  a) vaarwel te laten zeggen; om misleide jongeren uit duistere sektes terug te doen keren met behulp van deprogrammeren. Helpt het strafrecht? Sociale re-integratieprogrammas?
Helpt het aanbieden van zogenaamde counternarratives? Bovenkerk pleit ervoor dat de overheid zich terughoudend opstelt. Mede op grond van de ervaringen van voormalige Molukse treinkapers, meent hij dat uittreders uit terroristische groepen die stoppen met geweld niet per se overgehaald hoeven worden om ook hun radicale overtuigingen op te geven. En overigens verdient het Nederlandse antiterrorismebeleid onafhankelijke evaluatie.

Frank Bovenkerk (1943) is emeritus hoogleraar Criminologie aan de Universiteit Utrecht. Hij deed onderzoek naar migratie, discriminatie, etnische minderheidsvorming, georganiseerde misdaad en multiculturaliteit in de strafrechtspleging. Sedert 2009 bekleedt hij de FORUM Frank J. Buijs bijzondere leerstoel Radicaliseringsstudies aan de faculteit voor Maatschappij- en Gedragswetenschappen aan de UvA

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Frank Bovenkerk
  • UitgeverijAmsterdam University Press

Reviews

Uittreden (E-book)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Oratiereeks

isbn-9789048514465_front_cover
7,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

isbn-9789048513895_front_cover
7,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)