Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het Thule-incident (E-book)

Frank van Zwol | Nederlands | 349 pagina's
Kies je product:
€ 5,00

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Frank van Zwol heeft in Het Thule-incident feit en fictie gecombineerd.

Feit:

In 1968 crasht een Amerikaanse B-52 bommenwerper met kernwapens aan boord nabij de luchtmachtbasis Thule op Groenland. Een van de vier waterstofbommen is ook nu nog altijd spoorloos en omgeven met militaire geheimzinnigheid en bron van speculaties.

Frank van Zwol stak in 2007 op ski's de Groenlandse ijskap over. Zijn expeditie-ervaring en bovengenoemde vliegramp in 1968 verwerkte hij in Het Thule-incident.

Fictie:

In Het Thule-incident melden Journaliste Heike Ditrich en milieuactivist Nico Holman zich aan bij een internationale expeditie over de Groenlandse ijskap. De expeditie onder leiding van de Deense gids Lars Olsen nadert het verlaten radarstation DYE-2. Met behulp van Heike wordt duidelijk dat de gebeurtenissen uit 1968 geen voltooid verleden tijd zijn. De radio-actieve straling vreet aan ooggetuigen van de crash en de verdwenen kernbom houdt de wereld tot vandaag in een wurggreep. Het door Al Gore in zijn film An Inconvenient Truth voorspelde scenario zal zich niet in decennia voltrekken, maar in enkele dagen...

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Frank van Zwol
  • UitgeverijKarakter Uitgevers BV

Reviews

Het Thule-incident (E-book)
Schrijf als eerste een review!