De aap uit de mouw (E-book)

E-books kunnen alleen worden gelezen op uw computer, mobiel, tablet of daarvoor geschikte e-readers.

Frans de Waal
€ 9,99
Gemakkelijk downloadbaar
Thuiswinkel waarborgGeen verzendkosten op e-booksVeilig bestellen en afrekenen
De aap uit de mouw
over dieren maar vooral over mensen
Met overwicht alleen komt de gemiddelde aap (lees: mens) niet ver

De Waal over dieren, maar vooral over mensen

Hoe zou een aap in gevangschap zich voelen? Volgens Frans de Waal waarschijnlijk net zo als een mens, want wees eens eerlijk: hoe vrij zijn wij? s Ochtends in de file naar het werk, daar acht uur lang in een kantoor zitten, dan weer terug in de file, s avonds na alle huishoudelijke taken uitgeblust in bed belanden om s ochtends weer etc.
Dank zij zijn jarenlange onderzoek naar gedrag van primaten, is De Waal ook een expert op het gebied van het menselijk gedrag geworden. Keken we allemaal maar eens door een biologenbril naar elkaar. Hoe werken egoïsme en compassie aan de onderhandelingstafel? Is overwicht genoeg om je zin door te drijven, of werkt charmeren beter dan compenseren?
Een boek vol nuttige en als altijd zeer leesbare eyeopeners: over volggedrag en inlevingsvermogen, killer apes en intelligent design.

Frans de Waal (1948) is hoogleraar psychologie aan Emory University in Atlanta en directeur van Yerkes Regional Primate Research Center aldaar. Hij staat in de top 100 van meest invloedrijke mensen van het tijdschrift TIME. Van hem verschenen eerder bij Uitgeverij Contact Van nature goed, Chimpanseepolitiek, De aap en de sushimeester, De aap in ons, De aap en de filosoof en Een tijd voor empathie.
De aap uit de mouw (E-book) Auteur Frans de Waal
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Frans de Waal
Pagina's 221
Druk 1
Imprint Atlas Contact
Uitvoering E-book
Bestandstype ePub2
Publisher name Atlas-Contact
ISBN 9789025436438
Verschijningsdatum 16 mrt. 2011
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen