Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461938343_front_cover
1 / 1

Spirituele menswording in joods perspectief (Paperback)

een wijsgerig-antropologische zienswijze

De boodschap in dit boek kan van grote betekenis geacht worden, en als gids dienen voor de mens die in spiritueel besef zoekt naar de zin van het bestaan, en antwoord wil geven op de vraag hoe hij 'mens'kan zijn.

Frans Hartensveld | Nederlands | 113 pagina's
20,42

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De laatste decennia is er een groeiende aandacht voor spiritualiteit. Dit woord wordt op vele manieren gebruikt en de term spiritualiteit heeft veel betekenissen, die echter een gemeenschappelijke kern hebben. Die kern houdt in dat het bij spiritualiteit om een fundamentele levenshouding gaat, van waaruit zin wordt verleend aan de individuele en collectieve ervaringen en die ook het handelen (mede) bepaalt. Een belangrijke inspiratiebron vormt voor de auteur de joodse mensbeschouwing, in het bijzonder die van Abraham Joshua Heschel (1907-1972).

Frans Hartensveld (1945) promoveerde in 1988 in de Wijsbegeerte op een proefschrift over het mensbeeld bij Heschel en de betekenis daarvan voor opleiding en onderwijs. De laatste jaren van zijn arbeidzame leven was hij als docent Pedagogiek en Filosofie verbonden aan de opleiding Pedagogiek van de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft verschillende publicaties over joodse spiritualiteit op zijn naam staan en geeft regelmatig gastcolleges en houdt lezingen over dit onderwerp.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Frans Hartensveld
  • UitgeverijMijnbestseller B.V.

Reviews

Spirituele menswording in joods perspectief (Paperback)
Schrijf als eerste een review!