De Founding Fathers (Paperback)

Frans Verhagen
€ 20,99
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
De Founding Fathers
De grondleggers van de Verenigde Staten

De Founding Fathers waren de grondleggers van de Verenigde Staten van Amerika. Na het ondertekenen van de Declaration of Independence, de Onafhankelijkheidsverklaring, stelden ze, geïnspireerd door het Europese verlichtingsdenken, de Amerikaanse grondwet op. Daarmee legden ze de stevig gebleken basis voor het land dat anno 2016 nog altijd de belangrijkste westerse democratie is. Maar wie waren deze mannen als George Washington, James Madison, Thomas Jefferson en Benjamin Franklin, en wat is hun betekenis voor de moderne geschiedenis? Een prachtige uitgave in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Auteur Frans Verhagen (1954) is een van de grootste Amerikakenners van Nederland. Hij was jarenlang Amerikacorrespondent voor Knack, de VARA en de Volkskrant. Tegenwoordig schrijft hij naast opiniestukken voor Nederlandse dagbladen vooral voor De Groene Amsterdammer. Verhagen publiceerde eerder bij Veen Media, Nieuw Amsterdam en Bert Bakker.

De Founding Fathers (Paperback) Auteur Frans Verhagen
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Frans Verhagen
Pagina's 272
Druk 5
Imprint Omniboek
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789401907699
Verschijningsdatum 23 aug. 2016
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen