Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789023254010_front_cover
1 / 2

Handboek dwarslaesierevalidatie (Paperback)

de basis

F.W.A. van Asbeck, I.J.W. van Nes | Nederlands | 408 pagina's
48,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het Handboek Dwarslaesierevalidatie is het standaardwerk voor de revalidatie van dwarslaesiepatiënten in Nederland en Vlaanderen.

Deze geheel herziene derde druk behandelt de medische, functionele, maatschappelijke en psychologische diagnostiek en interventies die nodig zijn om een persoon met een dwarslaesie zo goed en zo lang mogelijk te laten participeren in de maatschappij, op een zo hoog mogelijk niveau. In deze editie is voor de eerste keer een hoofdstuk opgenomen waarin specifieke aandacht wordt besteed aan de revalidatiegeneeskundige zorg voor volwassenen met een spina bifida. Daarnaast is er voor onderzoekers op het gebied van de dwarslaesierevalidatie een hoofdstuk over resultaatmeting toegevoegd waarin de meest gebruikte meetinstrumenten en de ervaring daarmee is weergegeven.

In de huidige opzet, die de 'International Classification of Function' volgt, staat de revalidant centraal in respectievelijk de ziekenhuisfase, de revalidatiefase en tijdens de zorg gedurende de veelal tientallen jaren van het leven met een dwarslaesie. Het handboek vertaalt de actuele resultaten van internationaal en nationaal wetenschappelijk onderzoek voor implementatie in de dagelijkse praktijk.

Kortom, een onmisbare uitgave voor revalidatieartsen (in opleiding) maar ook zeer bruikbaar voor andere professionals die in hun werk met dwarslaesiepatiënten te maken hebben.

Met deze uitgave heeft u de basis in handen van het Handboek Dwarslaesierevalidatie. Nieuw bij deze editie is een E-book met daarin de integrale tekst van het Handboek Dwarslaesierevalidatie. Hierin zijn, naast extra afbeeldingen, ook verwijzingen naar richtlijnen, protocollen, illustratieve video's en referentielijsten van literatuur opgenomen. Meer informatie over of bestellen: www.zorgstudie.nl

Redactie

Dr. F.W.A (Floris) van Asbeck (1948) werkte van 1987-2014 als revalidatiearts op de dwarslaesieafdeling van revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht en als consulent voor dwarslaesievraagstukken in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar was hij ook coördinator van de Werkgroep Spina Bifida Volwassenen. In 1993 nam hij het initiatief tot de oprichting van het Nederlands-Vlaams Dwarslaesiegenootschap (NVDG) waarvan hij de eerste voorzitter was. Op basis van deze samenwerking werd onder zijn redactie in 1998 de eerste druk van het Handboek Dwarslaesierevalidatie gepubliceerd. Sinds 2014 is hij als revalidatiearts-onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Dr. I.J.W. (Ilse) van Nes (1976) werkt sinds 2008 als revalidatiearts op de dwarslaesieafdeling van revalidatiecentrum de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Naast haar klinische en poliklinische werk voor dwarslaesiepatiënten, nam zij in 2012 het initiatief tot de oprichting van de Werkgroep Spina Bifida Volwassenen Nijmegen waarvan zij sindsdien de coördinator is. In 2009 promoveerde zij op het balansherstel bij CVA patiënten. Vanaf haar aanstelling op de dwarslaesieafdeling is zij actief betrokken bij het dwarslaesieonderzoek en sinds 2010 is zij (co)-auteur van diverse publicaties op dit gebied in nationale en internationale tijdschriften. Tevens is zij lid van de stuurgroep Acute Ruggenmergletsel Unit (ARU) van het Radboudumc / Sint Maartenskliniek en de Richtlijncommissie van het Nederlands-Vlaams Dwarslaesiegenootschap (NVDG).

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)F.W.A. van Asbeck, I.J.W. van Nes
  • UitgeverijGorcum b.v., Koninklijke Van
  • ImprintKoninklijke Van Gorcum

Reviews

Handboek dwarslaesierevalidatie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!