Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789059972179_front_cover
1 / 2

Argonautica (Paperback)

Gaius Valerius Flaccus, Stefan van den Broeck | Nederlands | 240 pagina's
29,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Thessalië in mythische tijden: de usurpator Pelias probeert de rechtmatige troonopvolger, zijn neef Jason, uit de weg te ruimen door hem een onmogelijke opdracht te geven. Hij laat hem in het verre Colchis een magische Gouden Vacht (het Gulden Vlies) heroveren, bewaakt door onoverwinnelijke monsters. Optimistisch verzamelt Jason alle grote helden van Hellas rond zich en samen varen ze met de Argo, het eerste zeeschip ooit gebouwd, de onbekende zee op. Vele gevaren liggen tussen hen en hun doel: stormen, verleidingen, monsters, oorlog, reuzen, Harpijen en de gevreesde bewegende Blauwe Klippen, die de toegang vormen tot de Zwarte Zee en alles verpletteren wat zich tussen hen in begeeft. In Colchis wacht Jason behalve legers vijanden en onnoemelijke monsters ook het ergste gevaar, de liefde. Zal de jonge held de belofte die de godinnen Juno en Pallas in hem zien, waarmaken of blijkt hij uiteindelijk ook maar een mens te zijn?
Valerius Flaccus schreef in de eerste eeuw na Christus een boeiende versie van de aloude mythe van de Argonauten, een verhaal vol vaart en dreiging, pracht en gruwel. Maar ook een met een onderhuidse boodschap voor zijn keizer. Voor het eerst in de geschiedenis is
Valerius' versie nu in het Nederlands vertaald.
De literaire epen zijn de fantasyromans van de oudheid. Monsters, magie en macht, je vindt het hier allemaal. Hier staat de wieg van The Lord of the Rings en Game of Thrones. Ooit is Valerius Flaccus verguisd als een epigoon van Vergilius; zijn epos is echter uiteindelijk zelf een van de bronnen geworden voor de grote fantasycycli van de twintigste en eenentwintigste eeuw.
Stefan van den Broeck (1966) studeerde klassieke filologie. Hij publiceerde vertalingen van klassieke auteurs als Apuleius en Longos, vertaalde in de jaren '90 Sophocles' Oedipus en Molière's Don Juan en bewerkte drie Griekse tragedies tot De Grieken. Hij schreef de romans Morgenrood (1998 De Geus/EPO), Saturindi (1999 EPO), Bobby Zillion (2007 Wever & Bergh) en Ongeduld (2010 Vrijdag). Momenteel werkt
hij als docent Latijn en werkt aan een biografische roman over de Romeinse dichter Ovidius.
De inleiding is verzorgd door dr. F.G. Naerebout, verbonden aan de Vakgroep Oude Geschiedenis van de Universiteit Leiden.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gaius Valerius Flaccus, Stefan van den Broeck
  • Vertaler(s)Stefan van den Broeck
  • UitgeverijPrimavera Pers

Reviews

Argonautica (Paperback)
Schrijf als eerste een review!