Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789079202140_front_cover
1 / 2

De weg naar Egypte (Paperback)

Gertrude Starink | Nederlands | 216 pagina's
32,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Gedurende dertig jaar werkte Gertrude Starink aan haar vijfdelige poëtische meesterwerk De weg naar Egypte, dat tussen 1980 en 2000 in vijf afleveringen verscheen bij Athenaeum Polak & Van Gennep. Met deze uitgave verschijnen de vijf niet meer te verkrijgen bundels eindelijk in één band!

De gedichten in De weg naar Egypte lijken verslag te doen van de levensreis van een naamloze vrouw. De mythologische sfeer werkt bevreemdend en fascinerend. In deze 75 passages omvattende cyclus is niet alleen elke bundel in zichzelf symmetrisch opgebouwd, ook spiegelen de vijf delen elkaar, tot aan het aantal lettergrepen toe. Deze strenge symmetrie gaat gepaard met een buitengewone stilistische en thematische consistentie, geschreven in een klassieke poëtische taal en stijl. Het maakt Starinks poëzie tot één van de meest eigenzinnige en intrigerende oeuvres in Nederland.

"De poëzie van Gertrude Starink is de poging van een mens het mysterie te ontcijferen door zich er aan gelijk te maken." (Hans Groenewegen in Schuimen langs de vloedlijn)

"Starink nodigt al haar lezers van harte uit om haar meerdimensionale universum te betreden en zelfs te vergroten" (Arnoud van Adrichem op Starink Poetry)

"Een poëtisch meesterwerk" (Wim Brands, VPRO-boeken)

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gertrude Starink
  • UitgeverijHet Balanseer

Reviews

De weg naar Egypte (Paperback)
Schrijf als eerste een review!