Oorlogsboeken

Op zoek naar oorlogsboeken? Hieronder vind je ons assortiment.

Op dit moment staat De rechtvaardigen hoog in de bestsellerlijsten. Jan Brokken vertelt hierin het verhaal van de reddingsactie van de Nederlandse consul Jan Zwartendijk die in 1940 duizenden Joden het leven redde. Ook erg populair is Ik ontsnapte uit Auschwitz, het waargebeurde, ontluisterende verhaal van Auschwitz-kampgevangene Rudolf Vbra.

Oorlogsboeken over de Eerste Wereldoorlog

Zoek je specifieke boeken over de Eerste Wereldoorlog?

  • 1913 van Florian Illies is een adembenemend boek over het jaar dat voorafging aan de Eerste Wereldoorlog, ‘het laatste gouden jaar’ van de twintigste eeuw en een sleuteljaar in de Europese geschiedenis.
  • Het Duitse Keizerrijk van Uwe Klussmann en Joachim Mohr. In dit boek lees je hoe Duitsland in minder dan een halve eeuw kon groeien tot een grootmacht – totdat de Eerste Wereldoorlog voorgoed een einde maakte aan het keizerrijk.

Oorlogsboeken over de Tweede Wereldoorlog

Over de Tweede Wereldoorlog adviseren we de volgende titels:

  • Endlösung van David Cesarani. Een meesterwerk over de zwartste periode uit de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw. Cesarani beschrijft chronologisch en thematisch het verloop van de vervolging en vernietiging van de Europese Joden in de twintig verschillende landen, waaronder Nederland en België.
  • Hoelang mag ik blijven? van Wendy Geuverink. Een waargebeurd verhaal over een Joods meisje dat dertien onderduikadressen overleefde.
  • Mussolini. Deze heldere biografie volgt Mussolini’s ontwikkeling van socialistisch journalist tot felle nationalist tot aan zijn executie in 1945. Meeslepend beschrijft historicus Peter Neville hoe Mussolini’s grootse ambities voor Italië struikelden over gevestigde belangen, en hoe zijn ego hem verleidde tot militaire avonturen die desastreus uitpakten.

Overige oorlogsboeken-tips

Items 1-15 van 19

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Items 1-15 van 19

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen