Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789057189043_front_cover
1 / 2

Farmacologie voor vroedvrouwen (Paperback)

Leidraad voor opleiding en dagelijkse praktijk

Gilles Faron, Dominique Bayot | Nederlands
30,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Deze derde uitgave is volledig herzien door de auteurs en bevat nieuwe figuren en een update van de wetenschappelijke informatie.

Farmacologie voor vroedvrouwen is een onmisbaar instrument bij het voorschrijven van medicatie door vroedvrouwen. Vroedvrouwen spelen een steeds grotere rol bij het zelfstandig begeleiden van zwangerschappen. Het is dan ook een noodzaak dat ze op de hoogte zijn van de interacties van de zwangerschap met medicatie en van de invloed van geneesmiddelen op de zwangerschap. De lijst van geneesmiddelen die ze mogen voorschrijven is beperkt, maar de kennis die van hen verwacht wordt is dat allerminst.

Dit handboek is opgezet als een praktische leidraad voor de dagelijkse praktijk. Het richt zich zowel op vroedvrouwen die een basisopleiding volgen als op gediplomeerde vroedvrouwen die een specifieke opleiding moeten volgen om dezelfde bevoegdheden te krijgen.

De farmacologie die aan bod komt in dit boek laat niet enkel toe dat vroedkundigen op een zelfstandige manier de normale zwangerschap en de normale bevalling begeleiden, het boek bevat bovendien een uitgebreide farmacologische kennis over een brede waaier aan farmaca die vaak worden gebruikt tijdens de zwangerschap. De informatie is up-to-date en waar mogelijk evidence based. Het boek past dan ook in de hedendaagse gezondheidszorg, waar gestreefd wordt naar een protocollair handelen met uniforme afspraken.

Dit boek richt zich tot studenten vroedkunde, vroedvrouwen die de aanvullende cursus volgen om het recht op voorschrijven te verwerven en studenten geneeskunde.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gilles Faron, Dominique Bayot
  • UitgeverijAcademic & Scientific publishers
  • ImprintVUBPRESS

Reviews

Farmacologie voor vroedvrouwen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!