Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Henk Benjamins (Hardback)

Koersen met tegenwind

Gio Lippens | Nederlands | 160 pagina's
25,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Koersen met tegenwind neemt je mee op een reis door het boeiende leven van de Drentse wielrenner Henk Benjamins, een bescheiden jongen uit het buurtschap Moscou bij Hoogeveen, die uitgroeide tot een van ’s lands beste amateurs. Een coureur die daarna de moed had om zijn dromen na te jagen in een tijd waarin het professionele wielrennen nog een ongewis avontuur was.

In 1969, op het hoogtepunt van zijn amateurcarrière, tekende Henk Benjamins een profcontract dat zijn leven voorgoed zou veranderen. Met vastberadenheid en een ontembare passie voor de sport trotseerde hij de ruige wegen van de wielersport. Twee keer stond hij aan de start van de Tour de France, waar hij zowel fysieke als mentale uitdagingen overwon. Maar zijn leven als beroepsrenner was niet langer gevuld met triomfen. Tegenslagen en teleurstellingen volgden elkaar in rap tempo op. In 1973 leverde Henk Benjamins een illusie armer, maar ongebroken, zijn contract in en werd hij weer amateur.

Koersen met tegenwind is meer dan alleen een verhaal over wielrennen. Het is een eerlijk en ontroerend relaas over doorzettingsvermogen en de kracht van de menselijke geest. Henk Benjamins' verhaal inspireert en laat zien dat het leven niet altijd een vlakke weg is, maar dat de mens met moed en vastberadenheid elke tegenwind kan trotseren.

De herinneringen van Henk Benjamins zijn bewerkt door sportjournalist Gio Lippens, in opdracht van Sport Drenthe, ter gelegenheid van het EK Wielrennen dat in september 2023 in Drenthe plaatsvindt.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Gio Lippens
  • UitgeverijGorcum b.v., Koninklijke Van
  • ImprintGorcum b.v., Koninklijke Van

Reviews

Henk Benjamins (Hardback)
Schrijf als eerste een review!