Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789043031226_front_cover
1 / 1

Principes van databases (E-book)

Guy de Tre | Nederlands
Kies je product:
€ 38,99

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Principes van databases geeft inzicht in het uitgebreide domein van databasesystemen. Het biedt een overzicht van de database-modellen die in de praktijk het meest worden gebruikt. Daarbij besteedt de auteur bijzondere aandacht aan relationele databases en hun objectgeoriënteerde faciliteiten.
Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn:

ontwerp, implementatie en ontwikkeling van een database;

de databasetaal SQL;

toegang vanuit applicaties met behulp van APl's;

beveiliging tegen ongeoorloofd gebruik;

maatregelen tegen verlies of beschadiging en technieken om een beschadigde database te herstellen.

Daarnaast wordt in dit boek ingegaan op de werking van databasesystemen en behandelt de auteur het gebruik van databases met meerdere gebruikers tegelijkertijd. De afsluitende hoofdstukken gaan in op enkele meer geavanceerde databasetechnieken: datawarehousing, datamining en technieken voor gedistribueerde databasetechnologie zoals client-server-architecturen en mobiele databases. Hierbij werpt de auteur ook een blik op wat we in de nabije toekomst aan nieuwe technologieën mogen verwachten.

Principes van databases is geschreven voor iedereen die meer wil weten over databases en enigszins vertrouwd is met computers. Het is geschikt als handboek bij een inleidende cursus over databases in het hoger onderwijs en kan ook worden gebruikt als naslagwerk.

Guy De Tr s docent aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent. Hij doceert er de opleidingsonderdelen databases, databasetechnologie, informatiebeheer en databases voor het beheer van imperfecte informatie. Daarnaast heeft hij praktijk ervaring als consultant bij diverse grote databaseprojecten.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Guy de Tre
  • UitgeverijPearson Benelux B.V.

Reviews

Principes van databases (E-book)
Schrijf als eerste een review!