Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ars aequi cahiers privaatrecht 4 - Natrekking, vermenging en zaaksvorming (Paperback)

H.A.G. Fikkers | Nederlands | 100 pagina's
39,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In de afgelopen vijf jaren heeft de rechtsontwikkeling op het terrein van de natrekking, vermenging en zaaksvorming niet stilgestaan. Naast een aantal belangrijke arresten van de Hoge Raad is ook in de literatuur relatief veel aandacht aan dit deel van het goederenrecht geschonken.

Opvallend blijft echter het feit dat zo veel onzekerheden blij­ven bestaan. Bijvoorbeeld de afbakening tussen vermenging en oneigenlijke vermenging, de kwestie of op een bepaald geval artikel 5:16 lid 1 of artikel 5:16 lid 2 toepasselijk is, de vraag welke wetsbepalingen van toepassing zijn bij de bepaling of een bepaalde zaak onroerend is, de ongerijmdheden bij het inschrijfbare eigendomsvoorbehoud op scheepstoebehoren van artikel 8:5 lid 1, onduidelijkheden rond artikel 5:14 lid 2 jo artikel 5:15, de grens tussen zaaksvorming en vermenging enzo­voorts. Deze – en andere – problemen zijn in dit boek gesignaleerd.

In de tweede druk van dit boekje is aan veel, doch gezien de beperkte opzet niet alle, van de sinds mei 1994 verschenen literatuur en jurisprudentie aandacht geschonken. Daarnaast zijn diverse veranderingen en verbeteringen aangebracht, zowel inhoudelijk als wat betreft de opzet en layout.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)H.A.G. Fikkers
  • UitgeverijJuridische Uitgeverij Ars Aequi

Reviews

Natrekking, vermenging en zaaksvorming (Paperback)
Schrijf als eerste een review!