Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046962268_front_cover
1 / 1

Levensloopsociologie (E-book)

Hans-Jan Kuipers | Nederlands | 215 pagina's
Kies je product:
€ 23,95

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Wie met mensen werkt, krijgt te maken met levensverhalen. Of je nu loopbaanbegeleider bent van een re-integratietraject, groepsleider in een psychiatrisch ziekenhuis of decaan in het voortgezet onderwijs: de levensloop van je cliënten speelt een rol in je werk. Dit boek biedt een sociologische benadering van deze levensverhalen.

In 'Levensloopsociologie' maakt de auteur een verbinding tussen de unieke verhalen van individuele vertellers en algemene sociologische theorieën. De gedachte die als rode draad door het boek loopt, is dat juist mensen die hulp of raad zoeken, vaak slecht passen in de sociologische standaarden, bijvoorbeeld in de indeling van het leven in jeugd, volwassenheid en ouderdom. Dat biedt aanknopingspunten bij het analyseren van hun vragen of problemen en het vinden van de antwoorden.

Na een inleiding reikt de auteur in vier hoofdstukken sociologisch gereedschap aan om professioneel met levensverhalen aan de slag te gaan. Het laatste hoofdstuk gaat over de kwaliteit van de hulp- en dienstverlening, nu de diversiteit van hulpvragen toeneemt maar de druk groeit om cliënten snel volgens een standaardmethode te behandelen.

De theorie wordt voortdurend toegepast op voorbeelden uit de sociale praktijk, maar ook uit de literatuur en beeldende kunst. Met behulp van opdrachten op de bijbehorende website kunnen studenten de stof zelf toepassen.

Hans-Jan Kuipers is gepromoveerd tot historisch pedagoog en nu als docent verbonden aan de School of Social Work van INHOLLAND Alkmaar. Hij schreef ook 'Pedagogiek voor professionele opvoeders'.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Hans-Jan Kuipers
  • UitgeverijCoutinho

Reviews

Levensloopsociologie (E-book)
Schrijf als eerste een review!