Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mogen wij nog verwonderd zijn? (Paperback)

Een pleidooi voor meer kunstonderwijs op school

Hans Schmidt, Kris Rutten, Ronald Soetaert, Rik Pinxten, Roger Standaert, Brigitte De Keyzer, Filip Verneert, Judith Wambacq, Juliette Taquet | Nederlands | 230 pagina's
22,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Kunstonderwijs is sinds jaar en dag het lelijke eendje op school. Leerkrachten die er (tegen de stroom in) voor blijven vechten, worden veelal overstemd door holle slogans over de achteruitgang van ons onderwijs – lees: het economische rendement ervan. Voor leerlingen die niet artistiek aangelegd zijn, klinkt het, is kunsteducatie nutteloos tijdverlies. Nochtans onderschrijven experts het belang ervan voor de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen en jongeren.

In Mogen we nog verwonderd zijn? breken verschillende ervaringsdeskundigen en artiesten een lans voor het kunstonderwijs.

De meerwaarde én de noodzakelijkheid ervan wordt geduid vanuit antropologische, psychologische, pedagogische, neurobiologische en filosofische hoek. Daarnaast bevat het boek ontroerende persoonlijke getuigenissen en een visie over hoe kunsteducatie op de lagere en middelbare school er zou kunnen uitzien. Een inspirerend pleidooi voor verwondering en een aanrader voor iedereen die begaan is met humaniserend onderwijs.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Hans Schmidt, Kris Rutten, Ronald Soetaert, Rik Pinxten, Roger Standaert, Brigitte De Keyzer, Filip Verneert, Judith Wambacq, Juliette Taquet
  • UitgeverijBORGERHOFF & LAMBERIGTS
  • ImprintOWL PRESS

Reviews

Mogen wij nog verwonderd zijn? (Paperback)
Schrijf als eerste een review!