Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789492575685_front_cover
1 / 1

De kleine vossen in het gezin (Paperback)

Harriët Beecham Stowe | Nederlands | 150 pagina's
€ 18,45

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Harriet Beecher Stowe, 14-6-1811 - 1-6-1896 was een Amerikaans abolitioniste en schrijfster.

Beecher-Stowe groeide voornamelijk op in Hartford. Zij was de doch-ter van Lyman Beecher, een vooraanstaand Congregationalistisch predikant uit Boston, en zuster van eminent predikant Henry Ward Beecher. In 1832 verhuisde haar familie naar Cincinnati, een andere thuishaven van de abolitionistische beweging, waar haar vader de eerste president werd van het Lane Theological Seminary.

In Cincinnati deed ze eerstehands kennis op over slavernij en de Un-derground Railroad en voelde ze zich geroepen De hut van Oom Tom (Uncle Tom's Cabin) te schrijven, de eerste Amerikaanse roman met een neger in de hoofdrol. Er wordt aangenomen dat het boek geba-seerd is op het leven van Josiah Henson. Het is een beschrijving van het leven van Amerikaanse slaven dat tussen 1851 en 1852 in serie-vorm gepubliceerd werd in het abolitionistische blad de National Era. Het boek werd wereldwijd een enorm succes en verscheen in ruim zestig talen. Het was een sterk pleidooi voor de afschaffing van de slavernij en vooral in Europa werd zij hierom als heldin ontvangen en geestdriftig toegejuicht.

Sommigen zagen in haar debuutroman een aanleiding voor de Ame-rikaanse Burgeroorlog. Volgens Stowe's zoon zou Abraham Lincoln haar in 1862 hebben begroet met de woorden 'So this is the little lady who started this great war.' Historici hebben deze woorden echter nooit kunnen staven.

Haar tweede boek: "Dred: A Tale of the Great Dismal Swamp", had veel minder succes. Zij schreef in totaal meer dan 10 werken waaron-der dit onderhavige boek waarin zij de normen en waarden preekt en hoe zich te gedragen in huwelijk en andere omgangsmogelijkheden. Er schuilt veel waarheid in haar woorden, maar het moet toegegeven worden: Ze gebruikt wel veel woorden en voorbeelden om haar gelijk te staven.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Harriët Beecham Stowe
  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintCalbona Uitgeverij

Reviews

De kleine vossen in het gezin (Paperback)
Schrijf als eerste een review!