Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461538000_front_cover
1 / 2

Bonjour Madame (Paperback)

liefdes ontstaan, conventies verschuiven

Heiltje Veth | Nederlands | 172 pagina's
Kies je product:
17,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

's Avonds had Vince geen trek meer. Een beetje maagpijn. Daar had hij Rennies voor. Zondagavond zette ik hem af bij het klooster. Hij zag er uitgeput uit. Toch lachte en zwaaide hij zwierig voordat de zware kloosterdeur achter hem dichtviel. 'Bonjour Madame!'

Ella, vier weken te vroeg geboren in het Oude Westen van Rotterdam, op 5 mei 1945. De Hongerwinter is voorbij. Nederland viert de bevrijding.

Haar vader, koperslager bij Wilton-Fijenoord, is een bewonderaar van Chroesjtsjov. Haar moeder heeft een uitgesproken hekel aan dominees: Farizeeërs zijn het.

Ella trouwt met Johan. Op haar eenentwintigste heeft zij twee kinderen. Vince, broeder Vincentius, woont in een klooster in Tilburg, hij is aanhanger van de Bevrijdingstheologie, bewonderaar van Jezus en vijfendertig jaar ouder dan Ella. Haar ontmoeting met Vince is een radicaal keerpunt in haar leven.

Een roman over keuzes, overtuigd weglopen uit een schijnwereld, naar een belofteloos leven, vol liefde, hartstocht, maar zonder schaamte.

'Geestelijken zijn ook mensen. Zij vallen in verliefdheid op een ander. Grenzen van celibaat en huwelijk worden overschreden. Dat schept avonturen die wel lijden onder de grenzen maar ook onnoemelijk geluk geven. Heiltje Veth toont dit zeer treffend. Lezen deze roman.'
Hans Visser 'dominee te Rotterdam'

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Heiltje Veth
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

Bonjour Madame (Paperback)
Schrijf als eerste een review!