Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Constantinopel en de eerste jihad 633-718 (E-book)

Het overleven van een christelijk Europa in de zevende en achtste eeuw

Constantinopel en de eerste jihad 633-718, Het overleven van een christelijk Europa in de zevende en achtste eeuw is het nieuwe boek van historicus Henk Singor.

Henk Singor | Nederlands
Kies je product:
13,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Constantinopel en de eerste jihad 633-718, Hoe de christelijk-Romeinse beschaving de Arabische stormloop overleefde is het langverwachte nieuwe boek van Henk Singor, auteur van onder andere Constantijn en de christelijke revolutie in het Romeinse Rijk.

De zevende eeuw is de eeuw waarin de oudheid definitief ten einde komt en de middeleeuwen beginnen. Terwijl de antieke wereld rond de Middellandse Zee haar oude samenhang verloor, verschenen er met de Arabische veroveringen een nieuwe cultuur en een nieuwe religie op het toneel. Overal waar de islam voet aan de grond kreeg was de vroegchristelijke cultuur gedoemd te verdwijnen, zoals grotendeels gebeurde in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ook Europa werd door de Arabische expansiedrift bedreigd, maar ondanks enorme verliezen bleef Constantinopel, middelpunt van het christelijk-Romeinse rijk, overeind. En daarmee werd de kern van de Europese beschaving gered.

Met oog voor zowel de details als de grote lijnen wordt het verhaal van de christelijk-Romeinse wereld rond Constantinopel aan het begin van de zevende eeuw en de dramatische gebeurtenissen die de stad radicaal veranderden geschetst. Een episch hoogtepunt in de strijd om lijfsbehoud beleefde Constantinopel toen de stad in 717-718 de grootste Arabische aanval wist af te slaan. Het was een keerpunt in de wereldgeschiedenis dat het overleven van de antieke en christelijke erfenis garandeerde en de latere bloei van de Europese cultuur mogelijk maakte.

Over Constantijn:

‘Singors werk is grondig en het is veel wat hij de lezer biedt.’ – Trouw 4 sterren

‘Boeiende studie van Leidse historicus laat zien hoe het christendom in het Romeinse Rijk niet tegen te houden was. De rol van keizer Constantijn was anders dan gedacht.’ – NRC Handelsblad

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Henk Singor
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Constantinopel en de eerste jihad 633-718 (E-book)
Schrijf als eerste een review!