Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461930576_front_cover
1 / 1

Van koempelrock tot klompenrock (Paperback)

Terug naar de tijd van de 'teenagers'! Een jaren vijftig term, die de nieuwe generatie tieners en nozems/bakvissen toen, een eigen identiteit gaf.

Met vele interviews en vooral ook unieke foto's, worden de jaren van de rock & roll herbeleefd.

Henri Smeets | Nederlands | 350 pagina's
Kies je product:
23,14

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Terug naar de tijd dat 'teenager' de nieuwe aanduiding was voor de jeugd en daarmee de tieners een eigen identiteit gaf. Eigen muziek (rock & roll), afwijkende kleding en haardracht, eigen magazines en amusement op radio en TV, speciaal voor hen.

Aan de hand van interviews met oud-bandleden en andere belangrijke personages van de Nederlandse rock & roll, worden de jaren vijftig en zestig herbeleefd: hoe de rock & roll de maatschappij veranderde.

Jongeren hadden opeens partys en eigen bandjes. De nozems en bakvissen maakten zich los van het gezag. De ouderen bekeken het met achterdocht. Psychologen moesten hen uitleg geven over de invloed van het nieuwe fenomeen uit Amerika, dat aanvankelijk door radio, TV en pers verdoemd werd.

Maar de jeugd was vrij!

De auteur, Henri Smeets, die reeds de encyclopedie Rock & Roll Rond De Wereld op zijn naam heeft staan, heeft een deel van zijn Heerlens Internationaal Rock & Roll Archief, dat tot de grootste archieven van Nederland behoort inzake Nederlandse rock & roll, geopend. Unieke foto's uit dit archief en de plakboeken van de gesprekspartners. Hun generatie, de teenagers van toen, maakten de weg vrij voor de jeugd van nu. Bedankt!

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Henri Smeets
  • UitgeverijMijnbestseller B.V.

Reviews

Van koempelrock tot klompenrock (Paperback)
Schrijf als eerste een review!