Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046961896_front_cover
1 / 1

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg (E-book)

kennis, attitude en vaardigheden

Ivan Wolffers, Anke van der Kwaak, Nel van Beelen | Nederlands | 350 pagina's
Kies je product:
€ 40,95

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

In de gezondheidszorg treden geregeld misverstanden op in de communicatie en interactie tussen professionals en patiënten. Een complicerende factor daarbij is dat de gezondheidzorg steeds 'diverser' wordt: zowel zorgprofessionals als patiënten verschillen in achtergrond, cultuur of land van herkomst. Voor professionals in de zorg zijn culturele vaardigheden daarom onmisbaar.

'Culturele diversiteit in de gezondheidszorg' geeft inzicht in deze vaardigheden. Het boek bestaat uit drie delen. Feiten en algemene principes in relatie tot cultuur, context en gezondheid komen in het eerste deel aan de orde. In het tweede deel wordt de problematiek besproken van specifieke doelgroepen van interculturele gezondheidszorg, zoals allochtone kinderen, jongeren en ouderen. In het derde deel komen de rollen en verantwoordelijkheden van verschillende zorgprofessionals en intermediairs aan bod: onder andere de huisarts, de apotheekmedewerker, de psycholoog en de voorlichter eigen taal en cultuur. Dit deel sluit af met de stand van zaken van de interculturalisatie van de zorg.

'Culturele diversiteit in de gezondheidszorg' is geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen in de (gezondheids)zorg en is daarnaast zeer geschikt voor professionals in de zorg.

Ivan Wolffers is schrijver, arts en hoogleraar. Anke van der Kwaak is senior adviseur gezondheid bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Nel van Beelen is freelance redacteur en tekstschrijver.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Ivan Wolffers, Anke van der Kwaak, Nel van Beelen
  • UitgeverijCoutinho

Reviews

Culturele diversiteit in de gezondheidszorg (E-book)
Schrijf als eerste een review!