Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789012408219_front_cover
1 / 1

Bedrijf & Recht (Paperback)

Het doel van Bedrijf & Recht is om studenten die op hbo-niveau studeren díe kennis bij te brengen die ze nodig hebben om in het bedrijfsleven zonder problemen te kunnen functioneren.

J. Keizer | Nederlands | 616 pagina's
59,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het doel van Bedrijf & Recht is om studenten die op hbo-niveau studeren díe kennis bij te brengen die ze nodig hebben om in het bedrijfsleven zonder problemen te kunnen functioneren. Theorieën en algemene rechtsbeginselen staan in dienst van praktische oplossingen. Dit boek is ook uitermate geschikt voor praktijkopleidingen. Deze herziene 14e druk is geheel geactualiseerd naar de laatste stand van zaken op het gebied van wetgeving en jurisprudentie.

Bedrijf & Recht biedt een uitstekende inleiding in het recht. Recht is boeiend en interessant. Dit boek gaat niet uit van een dogmatische, starre behandeling van het recht, een pragmatische, praktische benadering staat centraal. Herkenbaarheid van het recht voor de student is belangrijk. Het doel van het boek is om studenten die op hbo-niveau studeren díe kennis bij te brengen die ze nodig hebben om in het bedrijfsleven zonder problemen te kunnen functioneren. Theorieën en algemene rechtsbeginselen staan in dienst van praktische oplossingen. Dit boek is ook uitermate geschikt voor praktijkopleidingen.

Bedrijf & Recht heeft een ‘centraal plot’: Pieter Werkmans van Softy bv komt als ondernemer in aanraking met diverse juridische problemen die spelen in het bedrijfsleven.

Om studenten duidelijk te maken dat het recht niet alleen maar bestaat uit abstracte theorieën maar ook een rol speelt in de praktijk van alledag, zijn veel artikelen opgenomen ter verduidelijking van de stof. Daarnaast worden allerlei kwesties verhelderd met behulp van voorbeelden, schema’s, grafieken, tabellen en rechterlijke uitspraken. Voor de zelfwerkzaamheid wordt verwezen naar de relevante wettelijke regelingen. Ten slotte volgt na elk hoofdstuk een aantal toets vragen (waarvan de antwoorden, met een korte uitwerking, achterin het boek kunnen worden opgezocht) en begripsbepalingen. Studenten kunnen met de vragen aan het einde van de hoofdstukken toetsen of ze voldoende kennis hebben opgedaan.

Deze herziene 14e druk van Bedrijf & Recht is geheel geactualiseerd naar de laatste stand van zaken op het gebied van wetgeving en jurisprudentie, met als voornaamste wijziging de verwerking van de Verzamelwet SZW 2022, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen en de Wet homologatie onderhands akkoord.

De auteur van Bedrijf & Recht is mr. J. Keizer.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)J. Keizer
  • UitgeverijSdu B.V.
  • ImprintSdu

Reviews

Bedrijf & Recht (Paperback)
Schrijf als eerste een review!