Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048504589_front_cover
1 / 1

National Thought in Europe (E-book)

a Cultural History

J. Leerssen | Engels | 312 pagina's
Kies je product:
€ 35,55

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Een overzichtelijke en toegankelijk geschreven geschiedenis van een opnieuw aan belang winnende ideologie. (Engelstalig)

De Europese natiestaten spruiten voort uit een combinatie van bewustwording en mythevorming. Leerssen overschouwt bronnen uit vele landen en meerdere eeuwen om de culturele wortels van het nationalisme in kaart te brengen: van middeleeuwse etnische vooroordelen tot het Romantische geloof aan de volksaard. De Europese uitwisseling van ideeën over nationaliteit, vaak verwoord in literaire teksten, heeft gedurende de laatste eeuwen geresulteerd in een grote herverkaveling van de Europese landkaart en in een nieuwe opvatting over de verhouding tussen volk en staat.

Deze Europees-vergelijkende ideeëngeschiedenis van het nationalisme biedt een verassend perspectief op onze nog steeds actuele problematiek van culturele en nationale identiteit. 'National thought in Europe' stond op de shortlist van de Europe Book Prize. Het boek is een Engelstalige sterk uitgebreide bewerking van www.aup.nl/9789053563977

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)J. Leerssen
  • UitgeverijAmsterdam University Press

Reviews

National Thought in Europe (E-book)
Schrijf als eerste een review!