Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048507597_front_cover
1 / 1

Het Mooist van Mokum (E-book)

J. Rath | Nederlands | 32 pagina's
€ 6,50

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

ORATIEREEKS
Veertig jaar geleden stak de populaire artiest Dorus de loftrompet over Rotterdam. De stad stond toen symbool voor wederophouw, kracht, en vooruitgang. Maar tijden zijn ingrijpend veranderd. Rotterdam wordt nu eerder geassocieerd met economische stagnatie en vooral met integratieproblemen. De komst van immigranten uit allerlei windstreken hebben de stad volgens sommige spraakmakers er niet aantrekkelijker op gemaakt.
Er zijn echter talrijke aanwijzigen dat immigranten druk doende zijn een niche te cre n in de wereld van funshopping en, meer algemeen, in de almaar groeiende vermaaksindustrie. Interessant genoeg doen zij dat mede door de commerci benutting van hun etnisch- culturele eigenheid.
Deze inaugurele rede gaat dieper op dit verschijnsel in Meer in het bijzonder wordt uitgediept wie of wat een stad aantrekkelijk maken, hoe een en ander in de praktijk in zijn werk gaat, wat, daarbij de structurele voorwaarden zijn, en vooral hoe nieuwkomers aan dat proces bijdragen?
Jan Rath is hoogleraar Sociologie, in het bijzonder de studie der stad en haar etnische en culturele verscheidenheid, en directeur van het Instituut voor Migratie - en Etnische Studies (IMES) van de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)J. Rath
  • UitgeverijAmsterdam University Press
  • ImprintVossiuspers

Reviews

Het Mooist van Mokum (E-book)
Schrijf als eerste een review!