Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789048507603_front_cover
1 / 1

Niet alles wat telt wordt geteld (E-book)

J. van Rijckevorsel | Nederlands | 31 pagina's
€ 6,50

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

ORATIEREEKS
Cijfers én de interpretatie van cijfers uit en over de verzekeringsbranche zijn belangrijk: voor de financiële sector als geheel en voor de verzekeraars zelf, voor de politiek, de toezichthouders en voor tal van andere belangengroeperingen. Beleid in en over de verzekeringsindustrie gaat nog te vaak 'over de duim' of via een steelse blik achterom. Omdat de noodzakelijke gegevens vaak ontbreken, onbetrouwbaar of onvergelijkbaar zijn. Verzekeringsstatistiek levert cijfers, modelleert ze en levert interpretaties die 'evidence based' zijn. Verzekeringsstatistiek is onontbeerlijk als basis voor beleid.
De toepassing en uitbreiding van verzekeringsstatistiek is niet alleen nodig, maar ook bij uitstek geschikt om de kwaliteit van het openbare debat over verzekeraars, risico's en verzekeringen te verbeteren. Zoals de onderbouwing van de vraag of een risico wel of niet verzekerbaar is, over de rol van de consument, over de reptatie van verzekeraars of over het vergelijken van verzekeraars.
Verzekeringsstatistiek als 'vaarboom' ook, om daarmee het openbare discourse vooruit te helpen. Dit gaat in drie richtingen. De eerste heeft betrekking op het uitbreiden van de reikwijdte van de gegevens - het verlengen van de vaarboom. De tweede op het beter gebruik van beschikbaar statistisch material, zeg maar: verbeteren van de kwaliteit van de (bestaande) boom. Bij de derde richting light het accent op het identificeren van gewenste nieuwe informatie: is de vaarboom misschien aan vervanging toe?
Jan van Rijckevorsel is manager van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek en Onderzoek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars, chairman van de working group on pension statistics van het CEA (European Insurance and Reinsurance Federation) en bijzonder hoogleraar Toegepaste Verzekeringsstatistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)J. van Rijckevorsel
  • UitgeverijAmsterdam University Press
  • ImprintVossiuspers

Reviews

Niet alles wat telt wordt geteld (E-book)
Schrijf als eerste een review!